Gülağaç Ovası örtü altı yetiştiriciliği ile tanıştı

Gülağaç Ovası örtü altı yetiştiriciliği ile tanıştı

Gülağaç Ovası örtü altı yetiştiriciliği ile tanıştı

Aksaray Valisi Sn. Hamza AYDOĞDU öncülüğünde Gülağaç Kaymakamı Sn. İbrahim Cem DEVECİ koordinesinde Gülağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yürütücülüğünde Gülağaç Ovası örtüaltı yetiştiriciliği ile tanıştı. 

 

 

Hayata geçirilen proje kapsamında yüzde seksen hibeli 3150 metrekare sera tesisi yapıldı. Sera tesisi proje ortağı olan Gülağaç Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından işletilmeye başlandı. Aşıklı Kooperatifi bu sezon domates yetiştiriciliği ile üretime start verdi. 

 

 

Çalışmaların devam ettiği seraları Gülağaç Kaymakamı ve kurum amirleri ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Gülağaç Kaymakamı şunları söyledi. “İlçemiz merkezli Kaymakamlığımız destekli kurulmuş olan Aşıklı Kooperatifi birçok konu da olduğu gibi örtüaltı yetiştiriciliğinde de örnek olmayı başarmıştır. Gıda sektöründe Aşıklı markasıyla ses getiren kooperatifimiz sera da sebze yetiştiriciliği konusunda da örnek olmayı başaracaktır. Her aşaması İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından kontrol edilmekte olup, domates üretimi devam etmektedir. Seralarımızda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfımız tarafından belirlenen dezavantajlı kadınlar istihdam edilmektedir. İlçemiz de birçok proje hayata geçirilmiş olup bu süreçlerde liderliği ve desteklerinden ötürü Valimiz Sn. Hamza AYDOĞDU’ ya şükranlarımı sunuyorum. Projelerin hazırlanması ve uygulanması aşamalarında emeği geçen kurum amirlerimize ve personellerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Ziyarette Kaymakama eşlik edem İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sami GÜNDÜZ ise yapılan faaliyetler hakkında şunları söyledi. “Seralarda dört farklı çeşitte sektöre hitap eden domates çeşitleri üretilmektedir. Üretimin her aşaması kurumumuz kontrolünde olup, iyi tarım uygulamaları ile yetiştiricilik yapılmaktadır. Seralarda üretimin yanı sıra örtüaltı yetiştiriciliği eğitimleri de aktif olarak devam etmektedir.”

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri