Gün Batımı ve Dolunayda Tuz Gölü Şereflikoçhisar Gecesi´ Düzenlendi.

Gün Batımı ve Dolunayda Tuz Gölü Şereflikoçhisar Gecesi´ Düzenlendi.

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Gün Batımı ve Dolunayda Tuz Gölü Şereflikoçhisar Gecesi´ Düzenlendi.
 
Şereflikoçhisar Kadın Girişimciler Derneği tarafından ?Gün batımı ve dolunayda Tuz Gölü Şereflikoçhisar Gecesi? düzenlendi.
 
Tuz Gölü kenarında işyeri bulunan Hamdi Yılmaz´ın tesislerinde gerçekleştirilen geceye; Türk Halk Müziği sanatçımız Gülşen Kutlu´n da bulunduğu yaklaşık 60´a yakın Şereflikoçhisarlı katıldı.
 
Diğer yandan Kaymakam ve Belediye Başkanı olmak üzere ilçe protokolünden de hiçbir katılım sağlanmadı.
 
Yemekten önce Güneş batarken Tuzgölü´nün üzerinde düğünlerde geleneksel olarak yapılan geline kına yakma merasimi yapıldı.
 
Yakılan kınanın ardından ağlaşıldı ve geleneksel olarak söylenen kına türküsü söylendi.
 
Kına yakımının ardından yemek kısmına geçildi. 
 
Yemekten önce kısa konuşmalar yapıldı. İlk olarak Dernek Başkanı Meryem Zorlu konuştu. Zorlu konuşmasında; ?Dünya ve Türkiye ölçeğine baktığımızda, ülkemizde kadınlarımızın ekonomik ve sosyal alana katılımlarının yeterli düzeyde olmadığını görüyoruz. Ne yazık ki, ilçemizde de durum farklı değil. Hem Başkentimiz Ankara´nın ilçesi hem Tuz Gölü gibi eşsiz bir turizm ve doğa harikası bir gölün yanı başında olması, ayrıca E-90 gibi uluslar arası bir yol güzergahında olmasına rağmen, kadınlarımızın işgücü yıllardır atıl durumdadır. 
Derneğimizin asıl amacı; atıl durumdaki kadın işgücünü harekete geçirerek, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarına yardımcı olabilmektir. Bunun yanında da kadının toplumsal ve kültürel alandaki sosyal statüsüne değer katmaktır. Bunu sadece kadınlarımız ile değil, kadın-erkek ilçemizin değerli insanlarının desteği ile başaracağımıza kuşkumuz yoktur.
Atatürk´ün dediği gibi; kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır? dedi.
 
Derneğin Başkan Yardımcısı Nezahat Göçmen de konuşmasında; ?Biz yaklaşık bir yıl önce omuz omuza verdik, yola çıktık ve bir yıllık bir yol aldık. Kadınlarımız adına aldık ama bu sadece kadın olarak değil, kadın, erkek, çoluk çocuk hep birlikte birlikten kuvvet doğar dedik.  Ve şimdi bugün buradayız.
 
Buraya gelmekle bizi çok mutlu ettiniz. Bunun devamı olacak. İlçemiz adına, kültürümüz adına. Hayatımıza beyaz bir mola verdik. Bunu Tuz Gölü´nü seçtik. Tuz Gölü bizim için bir cevher, bunu değerlendirmek istedik. Bunu gelenekselleştirmek istiyoruz. Gülşen Kutlu´ya teşekkür etmek istiyorum, sağolasın bizi kırmadı. Kendisinden rica ettim, Gülşen de; ?Tabiki kadınlarımızın yanındayım. Madem böyle bir yola çıktınız dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Onun dışında, Hisar Tohumculuk Sahibi Aslan Bekir Emekçi Bey´e teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda. Sizler öyle. Ayrıca Oğuz Kaan Ekici hemşehrimize de teşekkür ediyorum. Kendisi bugün burada yok ama TORKU´nun bulgur işlerine bakan Genel Müdürümüz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bunun gibi bizlere mesajlar geliyor. Biz küçük şeylere takılmadık, takılmayacağız da. 
 
Şuanda burada bulunan bu atmosfer bize yeter, hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getireceğiz, daha büyüterek ve daha güzel etkinliklerle ilçemizin kültürüne katkı sağlayacağız? şeklinde konuştu.
 
Şair Ozan isimli hemşehrimiz de: ?Türkiye´nin çok yerine gittim. Bizim ilçemiz kadar desteksiz bir ilçe görmedim maalesef. Bu girişim gerçekten bizi çok mutlu etti. Umarım yarınlar için daha güzel olur, daha iyi olur. Gelecek sene Ozan arkadaşlarımızı da getirim. Daha güzel olur.? dedi.
 
Konuşmalardan sonra yemek faslına geçildi. Sohbet işliğinde geçen yemek kısmı, seneye tekrar buluşmak dileğiyle sonlandırıldı.
 
Kaynak:Şereflikoçhisarçengel haber


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri