Hakkındaki iddiaları sert sözlerle yalanladı

Hakkındaki iddiaları sert sözlerle yalanladı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 
21. ve 22. Dönem Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak,  hakkında basında yer alan iddialarla ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu.
Aksaray eski Milletvekili Ramazan Toprak Hakkında çıkan iddiaları tek tek cevaplandırdı. İşte Ramazan Toprak´ın iddialara verdiği cevaplar.
Soner Yalçın "efendi" iftiralarına cevaplarımdır. 12 Şubat 2019
Sözcü gazetesi köşe yazarı ve Odatv internet sitesi sahibi Soner Yalçın "efendi", 2 Şubat 2019 tarihli "Erdoğan´a soruyorum, Ramazan Toprak kim?" başlıklı köşe yazısı ile 8 Şubat 2019 tarihli "Bu da kapak olsun" başlıklı köşe yazılarında şahsımı ve kişilik haklarımı hedef alan yalan ve iftiralarda bulunmuştur. Bunlara karşı kısa kısa vereceğim cevaplarım aşağıdadır:
İddia 1. "12 Eylül savcısı olduğumu, sıkıyönetimde hakim ve savcı olduğumu" iddia edip "eli kanlı olduğumu" yazmış. Arsız ve hayasız yalan ve iftira. Hiçbir dönemde sıkıyönetimde görev almadım. Askeri hakim olarak göreve başladığım 1987 yılında sıkıyönetim kalkalı yıllar olmuştu.
Allah eli ve dili kanlı olanlar ile kuru iftiracılardan korusun. Ne mutlu delikanlılara!
İddia 2. "1 Mayıs 1982´de idam edilen ülkücü gencimiz Cengiz Baktemur´un idamında hakim olduğumu" yazmış. Arsız ve hayasız bir iftira daha. O tarihte Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim.
İddia 3. "Diyarbakır cezaevindeki ölümlerde rol aldığımı yazmış. Mayıs 1995 yaz ayı başında İstanbul´a tayin olup Diyarbakır´dan ayrıldım. Ben ayrıldıktan 15 ay sonra Eylül 1996 ayında meydana gelen olaylarla beni ilişkilendirerek terör örgütüne hedef gösteriyor. Hayasızlığın ve iftiranın bu kadarı fazla!
İddia 4. " Askerlere mesaj vermek için Milli Savunma Komisyon Başkanı yapıldığımı" yazmış. 12 Eylül döneminde hapse atılanlar bilahare başbakan hatta cumhurbaşkanı olup TSK´nın başkomutanı oluyor da ben niye Milli Savunma Komisyonu başkanı olamıyor muşum? Aklısıra bu tahrikle Hükümet ile askeriyeyi karşı karşıya getirme gibi kirli bir ara dönem provokasyonu peşine düşmüş olduğu da anlaşılıyor. 28 Şubatçı kafa yapısı ve kalıntısı olduğunu ele vermiş.
İddia 5. "Askeriden ayrılma şeklimi herkesten sakladığımı, başbakan Gül´ün ´ordudan atıldığını bilmiyordum´ dediğini yazmış. 28 Şubat döneminde ordudan atılma değil ama Şura kararıyla re´sen emekli edildiğimi Başta Abdullah Gül olmak üzere hemen herkes gayet iyi biliyordu.
İddia 6. "Evrak hırsızı diye ordudan atıldığımı" yazmış. Hayasızca bir iftira daha. Doğrusu, "disiplinsizlik nedeniyle re´sen emekli edildim." Aradan 22 yıl geçti, hâlâ disiplinsizliğimin ne olduğunu bilmiyorum. İftiracının dediği doğru olsaydı 28 Şubatçılar olayı(?) derhal savcılığa intikal ettirirler ve "disiplinsizlik" gibi ortaya karışık, ne olduğu belirsiz bir gerekçeye sarılmak zorunda kalmazlardı. Ara dönem sözcüsü ağzıyla konuşuyor.
Vee nihayet ağzındaki baklayı çıkarmış Soner "efendi" : ""Ramazan Toprak adını birileri unutmuşa benziyor! Baksanıza, babası üzerinden Tunç soyer´e saldırıyorlar!" demiş.
Yalan ve iftiralarını uzun uzun sıraladıktan sonra sadede gelmiş. CHP ve muhalefetin İzmir adayı Tunç Soyer´in babası emekli askeri hakim Nurettin Soyer´in 12 Eylül 1980 sıkıyönetimi döneminde ülkücü gençlere karşı takındığı tavırları gündeme getirenlere karşı durumdan vazife çıkartmış olan Soner "efendi", bir gazeteci gibi değil de fanatik bir siyasetçi rolüne soyunmuş, "31 Mart İzmir BB başkanlığı seçiminde muhalif ittifakın bir ortağının(İYİ Parti) destekçileri olan ülkücü ve milliyetçi camiayı CHP adayına oy verdirmeme taktiğinin bir parçası olmak için çırpınıyor. Ve böylesine hayasız, sakil ve rezil yalan ve iftiralara sarılmaktan başka çare bulamadığı anlaşılıyor.
"Yalancı ve müfteri Soner Yaşçın efendiye" karşı açacağım iftira ve tazminat davalarıyla, yalan ve iftiralarının bedelini en ağır şekilde ödeteceğimden kimsenin şüphesi olmasın.
Kamuoyuna saygılarımla duyurulur.
12 Şubat 2019


Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri