Halk günü ve güvenlik toplantısı yapıldı

Halk günü ve güvenlik toplantısı yapıldı

2. MAHALLE HALK GÜNÜ VE GÜVENLİK TOPLANTISI SOMUNCU BABA KÜLLİYESİNDE YAPILDI

Aksaray Emniyet Müdürlüğü tarafından tertip edilen ve daire müdürlerinin de katıldığı 2. Halk günü ve Güvenlik toplantısı Vali Ali Mantı'nın katılımlarıyla Somuncu Baba Külliyesi toplantı salonunda gerçekleşti. 


Toplantıya Aksaray Valisi Ali Mantı'nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ,  İl Milli Eğitim Müdürü , Belediye Başkan Yardımcıları,il sağlık müdürü, aile ve sosyal politikalar müdürü, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı


Aksaray Valisi Ali Mantı  yaptığı konuşmasında ‘’Vatandaşların bir çok konuda çekimser kaldığı ihbar mekanizmasının işlemesi gerekir komşularınızı koruyun olumsuz hissettiğiniz hadiseleri ve şüpheli kişileri  ihbar etmekten çekinmeyin  ihbar ettiğinizde isimleriniz kimseye verilmez , ayrıca ben polisim , savcıyım gibi arayanlara itibar etmeden hemen kapatın telefonu bizim asıl gayemiz vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğidir’’ dedi.


Toplantıya ev sahipliği yapan İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu mahalle sakinlerine şikayette bulunurken mümkünse kesin olmayan hususlarda ön yargılı olmadan ihbarda bulunulması işimizi kolaylaştıracaktır. Bazen gençler kola içerken de gürültü çıkarabilirler ancak eroin esrar içiyorlar şarap içip bağırıyorlar diye ihbar ettiğinizde olumsuz algı oluşuyor ve belkide masum insanların suça itilmesine sebep olabiliriz sizler gürültü ediyorlar dediğinizde de ihbarlar aynı oranda değerlendiriliyor aslında.
Aksaray ilinde yapılan ihbarlar diğer illere göre daha güvenilir noktada. İhbarlar  % 65 oranında doğru çıkmaktadır. Aksaray Halkının yaptığı  bu denli doğru ihbarların sayesinde bir çok suçlar engellenmektedir.

Daha sonra vatandaşların soruları ve dertlerinin dinlendiği toplantıda sıkıntılar tek tek not edildi.



Anahtar Kelimeler: güvenlik toplantısı yapıldı
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri