Hanifi Dinç Cami Dualarla İbadete Açıldı

Hanifi Dinç Cami Dualarla İbadete Açıldı

Hanifi Dinç Cami Dualarla İbadete Açıldı

Hanifi Dinç Cami Dualarla İbadete Açıldı

Hayırsever İş İnsanı Hanifi Dinç tarafından Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan, “Hanifi Dinç Cami” kılınan ilk Cuma namazı ve yapılan dualarla ibadete açıldı.

 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Müftümüz Veysel Işıldar, Protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreni Cuma namazı ile başladı.

 

 

Namaz öncesi camide toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz Veysel Işıldar; “Mescitlerin varlığı Müslümanların birliğinin teminatıdır. Sevgili Peygamberimiz cami ve mescit yapılmasına ayrı bir önem vermiştir. Resul-i Ekrem (s.a.s), “Her kim ki Allah için bir mescit bina ederse, Allah ona Cennet’te bu mescidin benzeri bir köşk bina eder” buyurarak cami ve mescit yapılmasını teşvik etmiştir.” İfadelerine yer verdi.

Konuşma sonrası kılınan Cuma namazının ardından cami açılış törenine geçildi. İl Müftümüz Veysel Işıldar’ın yaptığı duaların ardından protokol üyelerinin kestiği açılış kurdelesi ile “Hanifi Dinç Cami” resmi olarak açılmış oldu.



Anahtar Kelimeler: Hanifi Dualarla İbadete Açıldı
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri