Hasandağı'nda mahsur kalan yaralı dağcı kadın helikopterle kurtarıldı...

Hasandağı

Hasandağı'nda mahsur kalan yaralı dağcı kadın helikopterle kurtarıldı...

Aksaray'da arkadaşları ile birlikte çıktığı Hasan Dağı'nda kayalıklardan düşerek yaralanan kadın dağcı, helikopterle kurtarıldı.

 

Edinilen bilgiye göre,  Hasan Dağı'na tırmanış için gelen bir gurup dağcıdan Ezgi Yıkılmaz (30), çıktıkları bölgeden inerken 2900 metrede  karda ayağı kayarak aşağıya yuvarlandı.Düşme sonucunda  dağcı kadının ayağı kırılırken, arkadaşları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

 

 

 İhbar üzerine bölgeye İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Dağ Arama Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Dağ arama kurtarma ekiplerine takviye olarak Konya 3. Ana Jet Üstü Komutanlığından askeri helikopter de sevk edildi. 

 

 

Çok kısa bir sürede kadının bulunduğu bölgeye intikal eden helikopter, 2900 metreden dağcı kadını alarak güvenli bölgeye  nakletti. Burada hazır bekleyen UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerince ilk müdahalesi yapılan kadın dağcı, daha sonra ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan kadının ayağının kırıldığı ve bacakları ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlenirken,durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Aksaray Valiliği yaptığı açıklamada:

"Zirve tırmanışı yapmak üzere Hasan Dağı’na tırmanan ve mahsur kalan bir grup dağcı, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştır.

Yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, arama ve kurtarma ekiplerimizi tebrik ediyoruz."ifadelerine yer verildi.

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri