Hastane Acilinde Güvenlik Zafiyeti Var mı?

Hastane Acilinde Güvenlik Zafiyeti Var mı?

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde çıkan iki kavganın ardından bir de silahlı çatışma olayının olması güvenlik zafiyeti mi var sorusunu akıllara getirdi

Dün gece Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ardı ardına bıçaklı ve silahlı kavgaların yaşanması Hastane Acilinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı sorusunu gündeme taşıdı.

Silahlı çatışma öncesinde yaşanan kavga ve  bıçaklı saldırının ardından,acil servis önü ve içerisinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığı merak ediliyor.

Hastane Acil servisi içerisinde bulunan 1 polis memurunun olaylara müdahalede yetersiz kaldığı yaşanan bu olaylar sonrasında kendini gösterirken,yetkili makamların bundan sonra nasıl bir güvenlik önlemi tedbiri uygulayacağı merak konusu oldu.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servis ve polikliniklerde  yılda 1 milyon 331 bin 877 kişi tedavi ediliyor. Hasta yoğunluğunda Türkiye´de ilk 70 Hastane arasına giren Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Hastane acil servis içerisi ve dışında yeterli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini gösteriyor.

DÜN GECE ACİL SERVİS ÖNÜNDE MEYDANA GELEN OLAYDA;

Aksaray´da hastane önünde iki bacanağın ve yakınlarının karıştığı üç kavgada 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mehmet B. ile aralarında husumet bulunduğu öğrenilen bacanağı Adem T. arasında AksarayEğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda yüzünden yaralanan Mehmet B. hastanede tedavi altına alındı.

Tedavisi tamamlanan Mehmet B, daha sonra bacanağı Adem T´yi bıçakla yaraladı.

Olayı haber alarak hastane önüne gelen iki tarafın yakınları da birbirleriyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahla yaralanan Bayram T, Kemal E. ve Kenan E. de aynı hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan Adem T´nin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili Mehmet B. gözaltına alındı.

Öte yandan, hastaneye çok sayıda polis ekibi gönderildi. Olayda kullanılan silahlardan çıkan bir kurşun ise o sırada boş olan hastanenin gözlem odasının camına isabet etti.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri