Hastanede 10 milyonluk vurgun iddiası: 6 gözaltı

Hastanede 10 milyonluk vurgun iddiası: 6 gözaltı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni yerine taşınırken 10 milyonluk malzeme vurgunu iddiası ile hastane müdürü M.G ve 5 personel gözaltına alındı.
 
2018 yılında Zafer Mahallesi´nde bulunan  Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin yeni binasına taşınması sırasında aralarında diyaliz makineleri de olan 10 milyon TL değerindeki malzemeyi çalıp, sattıkları iddiasıyla hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.
 
 Taşınma sırasında kaybolan eşyalar arasında klima, hasta yatağı, güç kaynağı, kurşun levha, bakır kablo, kalorifer tesisatı ve diyaliz makinelerinin olduğu öğrenildi. Kaybolan malzemeleri fark eden Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi,Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah operasyon için düğmeye bastı.. Polis, kayıp eşyaları çalıp sattıkları iddiasıyla hastane müdürü M.G. Acil Servis Sorumlusu L.A., personel şube müdürü Ş.T., bilgi işlem personeli N.Y., güvenlik amiri C.Y.´ ve güvenlik personeli A.E.´yi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan 6 şüpheli,suçlamaları kabul etmedi.Şüpheli 6 kişi sorgulamanın ardından mahkemeye sevk edildi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri