Havası En Kirli ve Temiz İller Açıklandı

Havası En Kirli ve Temiz İller Açıklandı

Aksaray Birinciliği Muş İline Bıraktı

Temiz Hava Hakkı Platformu, Ülkemizde 2016 yılında  hava kirliliği ile ilgili bir rapor hazırlamıştı.Yapılan ölçümlerde,Havası  En temiz il Çankırı olurken, Aksaray, Ağrı ve Muş kirlilikte yarışmıştı.

Türkiye´de hava kirliliği ölçümü yapılan tüm istasyonlardan alınan verilere göre hazırlanan raporda şu tespitler öne çıkmıştı;

1- Dünya Sağlık Örgütü hava kalitesi limiti dikkate alındığında Türkiye´de 81 ilin 41´inde bu limitin aşıldığı saptandı.

2- Türkiye´de havası en kirli iller Aksaray, Ağrı ve Muş olarak belirlenmiş

3- Dünya Sağlık Örgütü´nün limitlerine uygun 81 il içinde tek il Çankırı olmuştu.

 

 TORAKS Derneği 2017 yılı hava kirliliği veri raporlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı.  Bu rapor sonuçlarına göre,hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı yer Muş ilimiz oldu. Tekirdağ, Kayseri, Ağrı ve Iğdır´da oldukça yüksek seviyede ölçüm tespit edildi.. Yapılan ölçümlerde Dünya Sağlık Örgütü´nün (DSÖ) izin verdiği seviyelerin 5-6 kat üstünde bir hava kirliliği tespit edildi.. İzmir, İstanbul ve  Ankara  sınırın 2 kat  üstünde..Havası temiz olan bölgeler  Çanakkale´nin Biga ilçesi, Adana´nın Doğankent ilçesi, Tunceli ve Artvin illerimizde hava kirliliği sınır değerlerinin altında tespit edildi.. Buralar havası henüz temiz olan yerler.

 

 



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri