Hayra Doğru Derneğinden Askıda Ekmek Kampanyası

Hayra Doğru Derneğinden Askıda Ekmek Kampanyası

Hayra Doğru Derneğinden Askıda Ekmek Kampanyası

Aksaray Hayra Doğru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olarak Türkiye'de aslında kökleri çok eskilere dayanan bir uygulama. Müslüman bir devlet olan Osmanlı İmparatorluğu devlet yönetiminde ve sosyal hayatta “ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” düsturunu benimsemişti.

O dönemde de sofraların vazgeçilmezi olan ekmek de ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine askıda ekmek geleneği ile giriyordu.

Çeşitli ırk, dil ve dinden olan vatandaşların arasında herkesin olduğu gibi yardıma muhtaç insanların da gururu önemseniyor ve yapılan yardımların kimseyi incitmemesine özen gösteriliyordu.

Askıda ekmek uygulaması bir gelenek olarak yüzyıllar boyunca devam etti. Bugün Avrupa’da görülen askıda ekmek uygulaması da Osmanlı İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü topraklardan miras kalan bir uygulama olarak devam ediyor.

Dernek Başkanı Abay Yaptığı açıklamada;

Bu bir Osmanlı geleneği ve biz de onu sürdürüyoruz.

Derneğimizin açılması ile uygulamayı zaman zaman Hayırseverlerimizin Destekleri ile başlatmıştık zaten. Şimdi tüm mahallelerde dağıtım noktaları kurmayı hedefliyoruz. Derneğimizin belirlediği vatandaşların günlük alması gereken ekmek sayısı var. Her gün gelip onu alıyorlar. Onların dışında da gelene veriyoruz bilgilerini alıp araştırmalarımızı yaparak kayıt altına alıyoruz dedi. Büyük Bölcek Mah. Büyük Bölcek Cad.

Fatih Camii ile Selçuk Ecza Deposu Arasında

Abaklı Halıcılık Karşısı

İrtibat No: 05467135342

05456314535



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri