Hibe Başvuruları Başladı | aksaray haberleri

Hibe Başvuruları Başladı | aksaray haberleri

Aksaray´da 42 il arasında...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK), IPARD II desteklemeleri 3. Çağrı dönemi kapsamında "ÇiftlikFaaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri" başlığı altındaki projelere toplamda 87 milyon 239 bin avro hibe sağlayacak.

IPARD II 3. Çağrı dönemi kapsamında 42 ilde, aşağıdaki konularda %55 ila %65 oranında hibe verilecek.

- Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi
- Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
- Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri
- Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
- Su Ürünleri Yetiştiriciliği
- Makine Parkları
- Yenilenebilir Enerji Yatırımları

HANGİ İLLERE DESTEK VERİLECEK?
Hibe kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 il yer alıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? 
TKDK internet sitesindeki (www.tkdk.gov.tr) online sistem üzerinden başlayan proje başvuruları, 12 Mart saat 21.00´de sistemin kapanmasıyla sona erecektir. Başvurunun çıktısı ve istenen diğer belgelerin 15 Mart Perşembe saat 18.00´e kadar TKDK il koordinatörlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimine yönelik proje başvurularının da 1 Mart´ta başlayacağı belirtildi.

Proje konuları ve başvuru sürecini içeren detaylara http://www.tkdk.gov.tr/Ipard/BasvuruCagriRehberleri linkindeki ?302 - Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme? alanından erişebilirsiniz.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri