Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı hizmete açıldı

Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı hizmete açıldı

Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı hizmete açıldı

“KAZANDIRILAN PROJELERLE AKSARAY 2024 YEREL SEÇİMLERİNE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR”

 

HOCA AHMET YESEVİ KİTAP KONAĞI YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF ZİYA YILMAZ’IN KATILIMLARIYLA AÇILDI

 

YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF ZİYA YILMAZ; “EVREN BAŞKANA DESTEK OLMAK İÇİN BURADAYIZ”
 


 

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı’nın açılışı ve belediye başkanlarıyla istişare toplantısı için Aksaray’a geldi.
 


 

Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, ilk olarak AK Parti il binasında düzenlenen programda partililerle buluştu. Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Müzehher Belma Erdoğan, Lokman Ertürk ve Veli Böke, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koyuncu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat mensupları ve partililer katılım gösterdi.
 


 

“Aksaray’ımızın partimize gösterdiği teveccüh ve başarı için teşekkür ediyorum” diyerek söze başlayan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığındaki sözlerine şöyle devam etti. “Önümüzde bir mahalli idareler seçimi var. Bizde bu vesile ile bugün Aksaray’dayız. Türkiye’ye hizmet belediyeciliği anlayışını getiren bir siyasi idarenin mensubu olarak konuşuyorum.
 

Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlattığı insana dokunan insan odaklı belediyecilik hizmet anlayışının ve siyaset anlayışının öğrencileriyiz. Değerli Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’ımızda yaptığı hizmetleri yakından takip ediyoruz. Aksaray’a büyük kazanımlar sağlayan Evren Başkan’a 2024 seçimlerine hazırlık yönünde yaptığı çalışmaların boyutlarıyla ilgili onu cesaretlendirmek, onu güçlendirmek ve ona destek olmak için buradayız” dedi.
 


 

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı’nın açılışı görkemli bir törenle AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

DİNÇER; “EĞİTİM DÜNYAMIZA YENİ BİR ESER KAZANDIRDIK”
 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kitap konağının açılışında şu sözlere yer verdi; “Aksaray Belediyesi olarak gençlere, Aksaray’ımızın eğitim, öğretim camiasına katkı sunmak ve gelecek zaman dilimlerine gençlerimizi hazırlamak adına yapmış olduğumuz hizmetlerimizden bir tanesi. Daha öncesinde aynı konsepte olan iki tane kitap konağımızı hizmete açmıştık. Bu da 3’üncüsü. Aksaray’da toplam 5 tane kitap konağımız mevcut bulunmakta. İnşallah bu hizmetimiz mahallemizdeki gençlerimiz başta olmak üzere tüm yaş gruplarımıza hizmet verecek. Onlar buradan ziyadesiyle faydalanacaklar. İçerisinde kitap okuma salonları, bireysel ve grup çalışma odaları ile gençlerimizin aynı zamanda araştırma yapabilecekleri alanlar mevcut. Gençlerimiz, burayı kendi evleri gibi kullanacaklar ve ziyadesiyle istifade edecekler. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
 


 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU; “HOCA AHMED YESEVİ İSMİ YAŞATILACAK”
 


 

Milletvekili cengiz Aydoğdu ise konuşmasında “Öncelikle bu güzel kitap konağımıza Hoca Ahmed Yesevi isminin verilmesinden dolayı Evren Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kültürümüzün en önemli isimlerinden birisi, Anadolu erenlerinin piri olan Hoca Ahmed Yesevi ismi bu kitap konağı ile yaşatılacak. Gençlerimize yeni ufuklar açacak kitap konağımızdan herkesin ziyadesiyle istifade etmesini temenni ediyor, Aksaray’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 


 

Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı’nın açılış töreninin açılışında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, en büyük yatırım insana ve bilgiye yapılan yatırımdır. Görüyorum ki Başkanım bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kitap konağı ile bu hizmetlerine yeni bir halka ekledi” dedi.
 


 

Yılmaz, Aksaray’ı çok beğendiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. “Aksaray Türkiye’nin büyüme endeksi yüksek şehirlerimizden birisi. Belediye Başkanımız burada çok başarılı işlere imza atıyor. Evren Başkan’ın hayata geçirdiği dev proje ve yatırımlar Aksaray için büyük kazanım olmuş. 2024 seçimlerine de güçlü bir şekilde hazırlanıyor. Bugün burada Evren Başkanın hizmetlerine yakından şahitlik ediyoruz. Evren Dinçer’e destek olmak için buradayız. Tekrar bu duygularla başkanımızı ve ekibini tebrik ediyor muvaffakiyetler diliyorum” dedi.
 


MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU; EVREN BAŞKAN GENÇLERİMİZİN KÖKLERİNİ SAPASAĞLAM TUTACAĞIMIZ BİR ESER KAZANDIRILMIŞ OLDU”
 


 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise konuşmasında “Aksaray’da henüz çiçeği burnunda bir valiyim. Sayın başkanımızın maşallah 12 günde iki güzel organizasyonunda yer aldım. Evren Başkanımızın güzel hizmetlerinden olan Hoca Ahmed Yesevi kitap konağı gibi eserlerle bütün gençlerimizin köklerini de sapasağlam tutacağımız bir eser kazandırılmış oldu” dedi.
 


 

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, açılış sonrasında Belediye Başkanlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.
 

Aksaray Belediyesinin kent halkının kültür ve sanat gelişimine katkı sunmak için hizmete sunduğu son halka olan Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı modern yapısı ve zengin kitap arşiviyle okuma etkinlikleri, söyleşiler ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler ev sahipliği yapacak. Bölge sakinleri, bu yeni kültürel mekânda hem bilgiye ulaşmanın hem de sosyal etkileşimlerin keyfini çıkarabilecekler.

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri