İçinde para bulunan çantayı sahibine teslim ettiler

İçinde para bulunan çantayı sahibine teslim ettiler

İçinde para bulunan çantayı sahibine teslim ettiler

Olay Cumhuriyet Mahallesi TOKİ 4. Etap Konutlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi'nden çarşıya gitmek için durakta halk otobüsü bekleyen Tuğba Can Talay (30) ile eşi Recep Talay (30), durak kenarında bir kol çantası buldu. Bir süre çantanın sahibinin gelmesini bekleyen çift kimse gelmeyince çantayı alarak sahibini araştırmaya başladı. Çantayı açan çift cüzdanda bulunan 78 yaşındaki Ayşe Mutlu'nun kimliğine ulaştı. Kimlikten yola çıkarak mahalle muhtarına ulaşan Talay çifti muhtarlığa giderek yaşlı teyzenin evini tespit etti. Bunun üzerine içinde çeşitli kimlik kartlarının ve bin 370 TL nakit para bulunan çantayla yola koyulan çift mahalle muhtarı Emre Ağaçdelen'le yaşlı teyzenin evine ulaştı. Zile basıp çantanın sahibi olan yaşlı kadınla görüşen muhtar ve çift çantayı kadına teslim etti. Çiftin örnek davranışı “İnsanlık ölmemiş” dedirtirken çantasını gören yaşlı kadın çifte dualar etti.
Kızının evine gittiğini belirten Ayşe Mutlu, “Ben kızımın evine gitmiştim. Gelirken ne oldu bilemedim. Tekrar kızımın evine gittim ama çantam yok. O dedi hani çantan nerede diye, oradan doğrudan buraya geldim. Aradım bulamadım. Teşekkür ederim, Allah razı olsun. Ne diyeyim kuzum, yavrum harçlığım yoktu. Hepiniz sağ olun" dedi. 
Eşi ile durakta beklerken çantayı bulduklarını ve muhtar aracılığı ile sahibine ulaştıklarını anlatan Recep Talay, "Dördüncü etapta biz durakta bekliyorduk. Orada bir çanta gördük. Hatta eşim dediki muhtar beyi arayalım dedi. Söyleyelim ona göre çantayı sahibine teslim edelim dedik. Biz içine hiç bakmadık muhtar bey bakın deyince baktık. Bir miktar parası vardı. İçinde bin 370 lira parası vardı. Biz teyzemizi bulmak için muhtarımıza verdik. Muhtarımızda sağ olsun sahibine teslim ettik" diye konuştu. 
Eşi Tuğba Can Talay ise "Ben bu durumdan çok mutlu oldum. Çünkü teyzemiz ihtiyacı olan bir insan, başkasının eline geçmeden ilettiğimiz için çok mutluyum. Çok duygulandım. Allah'ım böyle bir şey yaşatmasın. Teyzem bundan sonra da dikkatli olsun" şeklinde konuştu.
Muhtar Emre Ağaçdelen ise duyarlı karı kocaya teşekkür ederek, ‘Tuğba abla aradı beni, bir çanta olduğunu beyan etti. Büyük ihtimal birisi çantayı unutmuştur diyerek söyledim. Hemen çantayı eşiyle beraber giderken açtı. İçinde belli bir miktar parayı söyledi. Kıymetli eşyaların olduğunu söyledi. Bizde muhtarlığımıza kendilerini davet ettik. Muhtarlığımızın kamerasının önünde parasını saydık. Kimliğe baktık Ayşe Teyzemin olduğunu fark edip, hemen Ayşe teyzenin evine gelip teslim ettik. İyi ki başkasının eline geçip başka amaçlarla kullanılmadı. Hayırseverimiz teslim etti, teyzemizin yarasına merhem olsun" dedi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri