İHH Genel Kurulunda Şenol Korkmaz Güven Tazeledi

İHH Genel Kurulunda Şenol Korkmaz Güven Tazeledi

İHH Genel Kurulunda Şenol Korkmaz Güven Tazeledi

İHH GENEL KURULUNDA ŞENOL KORKMAZ GÜVEN TAZELEDİ
 

Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Korkmaz güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. 3. Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Şenol Korkmaz’a üyelerden tam destek geldi.


 

Piri Mehmet Çarşısı Gençlik Koordine Merkezinde gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurulda Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, üye ve delegelerin de katılımı ile geçekleşen Aksaray İHH Genel Kurul sonunda Şenol Korkmaz yeniden Başkanlığa seçildi.
 

Bölgemizde hayırda yarışan, yetimi gözeten, fakiri kollayan, ihtiyaç sahibi insanlar için gecesini gündüzüne katarak çalışan İHH Aksaray ailesi adına konuşan Başkan Korkmaz, “Genel Kurulumuzu çok şükür gerçekleştirdik. Yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hizmet kervanımız bundan sonra da devam edecek. Bize gösterilen güvene layık olmak için var gücümüzle ümmet için, insanlık için çalışmaya devam edeceğiz. Önceki yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyor; yeni yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyorum. Rabbimiz yardımcımız olsun. Hayır dualarınızı bekleriz ” dedi.
 

DEPREM FELAKETİ
 

 

Ülkemizde yaşanan Aksaray’ı da etkileyen yüzyılın afeti olarak nitelendirilen deprem felaketi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Korkmaz; “ Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Rabbimizden rahmet, geride kalanlarına sabr-ı cemil, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, Milletimize geçmiş olsun. Rabbimiz bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.
 

Dernek Başkanı Korkmaz; “Depremin ilk saatlerinden itibaren AFAD ile koordineli bir şekilde Aksaray İHH Arama Kurtarma Ekibimiz deprem bölgesine arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.
 

EĞİTİM VE TECRÜBE
 

Önceki yıllarda yaşanan Elazığ, Malatya, İzmir depremlerinde, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde, Akdeniz sahillerinde yaşanan yangın felaketlerinde arama kurtarma çalışmalarındaki tecrübelerinden  de istifadeyle; ekibimiz Kahramanmaraş Elbistan'da onlarca depremzedeyi enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı.  
 


 

Arama kurtarma ekibimiz daha önceden AFAD'dan gerekli eğitimleri almış, ayrıca İHH'nın düzenlediği eğitim ve tatbikatlara katılmışlar, felaketler gelmeden önce hareket kabiliyetini artırmak, kapasitelerini ve eksikliklerini görmek, eğitim ve tatbikat maksadıyla Hasandağı ve Ekecik Dağı tırmanışları, Ihlara Vadisi'nde Doğada Arama Kurtarma tatbikatı gerçekleştirmişlerdi. Gönüllülük konusunda gençlerimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve teşvik etmek gerekiyor.

 

İlerleyen günlerde Kahramanmaraş ile birlikte Adıyaman ve Hatay'da 40 kişilik gönüllü ekibi ile bölgede çalışmalarımızı sürdürdük. Öte yandan şehrimize gelen depremzede ailelere ilk günden itibaren  beslenme, barınma, kıyafet ve ev eşyası gibi konularda yardımcı olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Hayırsever, kadirşinas halkımız “Ensar” tavrı göstererek  depremzede ailelere kucak açtı. Bu takdir ve tebrik edilmeye değer bir davranıştı. Her şeyi devletten beklemek doğru değil. STK’lar da bu noktada üzerine düşeni yaptı, yapmaya devam ediyor. Ancak hemen şunu ifade etmek isterim ki; yardımlar devam etmeli. Çünkü bölgenin tekrar ayağa kalkabilmesi aylar, hatta yıllar alacak bir süreç. Olayın sıcaklığı geçtikçe, yardımların azalmasından endişe ediyoruz.” Dedi.
 

 

KONTEYNER EVLER

 

Korkmaz; “Kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklar var. Kısa vadede depremzedelerin çadırlara alınması gerekiyordu. Orta vadede konteyner evlere, uzun vadede de devletimizin vatandaşlarımızı kalıcı konutlara kavuşturması gerekiyor. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Kışın sonu bahardır. Umut hep var. Umudu diri tutmak, şehirlerimizin yeniden imar edilip; ticaretinin, ekonomisinin yeniden canlandırılması için el birliği ile çalışmamız gerekiyor.  
 


 

YARDIMLAR
 


 

Bölgeye ayni ve nakdi yardımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda 8000 kişinin barınacağı 2000 aileye her türlü donanıma sahip konteyner evler kuruyoruz. Bu konuda halkımızın desteğini bekliyoruz. Şehrimizde misafir ettiğimiz depremzedelerimize Ulucami arkasındaki İHH büromuzdan ayni yardımlar ulaştırıyoruz. Hayırseverlerimiz her türlü ev eşyası, temizlik malzemesi, kahvaltılık başta olmak üzere her türlü gıda maddesi, bebe bezi, battaniye, kullanılmamış iç çamaşırı ve 2. El olmayan her türlü giysiyi depremzede misafirlerimize ulaştırmak üzere Ulucami arkasındaki İHH büromuzda teslim edebilirler. Misafirlerimizi de ihtiyaçlarını temin için büromuza davet ediyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın" diyerek sözlerini tamamladı.
 



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri