Ihlara Vadisine Ziyaretçi Akını | aksarayhaber68

Ihlara Vadisine Ziyaretçi Akını | aksarayhaber68

14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi´ni, yılın her mevsiminde Uzak Doğu, Avrupa ve Türkiye´nin çeşitli illerinden binlerce turist ziyaret ediyor

Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri ile insanları  büyüleyen,adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, yılın her günü  Uzakdoğu ülkelerinden gelen ve yerli turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ihlara´ya kendi imkanları  veya tur şirketleri aracılığıyla gelen doğa ve tarih meraklıları, vadi alanına 382 basamaktan oluşan merdivenle inerek, 3.5 , 7 ve 14 kilometrelik üç parkurda  trekking yapma imkânı buluyor.

Yorgunluklarını vadinin içerisinden  geçen Melendiz Çayı´nın kenarında dinlenerek atan turistler, vadi içerisindeki tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıtarak anı ölümsüzleştiriyor.

Ihlara´nın Türkiye´de en fazla ziyaret edilen 10 ören yerinden birisi. Her yıl Ihlara Vadisi´ne gelen turist sayısı artarak devam ediyor. 2016 yılında Ihlara´yı 390 bin turist ziyaret etti.Son açıklanan rakamla´´ Kapadokya´nın incisi´´ Ihlara vadisine gelen ziyaretçi sayısı 2017 yılında  421 bin oldu.

 



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri