Ihlara Termal Otel STK temsilcilerine tanıtıldı

Ihlara Termal Otel STK temsilcilerine tanıtıldı

Ihlara Termal Otel STK temsilcilerine tanıtıldı

 

Aksaray ilinde faaliyet gösteren ve yenilenen Ihlara Termal otel tanıtımlarına devam ediyor. Kaplıca konusunda deneyimli işletmeci olan Ahmet Yaşar, Aksaray’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini davet ettiği kahvaltılı tanıtım toplantısında misafir etti.

 

Aksaray’da termal turizmi geliştirmek adına yaptıkları çalışmaları STK başkanlarına anlatan, eski Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, ‘’ mineral yapısıyla Türkiyenin en şifalı suları Aksaray Ziga yöresindedir,Aksaray olarak Biz özellikle Termal turizmini geliştirirsek turist sayımız artar’’ dedi.

Yenilenen Ihlara Termal otel ile Aksaray’ın turistlik anlamda daha ileri seviyelere gelmesi için çalışacaklarını anlatan Yaşar; ‘’Bütün tecrübelerimizi Aksaray termal turizmi için kullanacağız. Bundan sonra Afyon yada Kozaklı'ya gitmeye gerek kalmayacak,7 bin miligram litre ile önemli bir mineral yoğunluğuna  sahip suyumuz dünyada sayılı özelliktedir. Romatizma dahil bir çok hastalığa şifa olacak düzeydedir.  Kaplıca anlamında, sağlık anlamında burayı Aksaray’a layık bir tesis haline getirmek için çalıştık.Aksaray son 20 yılda sanayide çok önemli bir yere geldi , tarım ve hayvancılıkta Sütaş'ın katkısı var  ancak turizmde yerimizde sayıyoruz.  Nevşehir 3.5 milyon turist çekerken biz 500 bin geldi diye seviniyoruz. Sadece balon turizmi 500 bin kişiyi çekiyor.  Aksaray'ın elindeki potansiyele baktığınızda o kadar çok destinasyon var ki değerlendirmek gerek . Bizde bu noktada termal turizmi adına Aksaray turizmine önemli katkılar sağlayacağız’’ diye konuştu.

Programa davet edilen Türkiye Jeotermal mühendisleri odası başkanı Prof. Dr Orhan Mertoğlu'da konuşmasında;

"Aksaray mineral değerler yönünden çok değerli Jeotermal kaynaklara sahip bölgedir araştırmalara göre birçok hastalıklara şifa özelliği taşımaktadır.

Günümüzde jeotermal kaynaklar potansiyeli nedeniyle Türkiye’de baskın bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla, gerek teknolojik gelişmelere bağlı olarak gerekse uygulanan teşvik mekanizmalarının etkisiyle de enerji üretimine yönelik arama ve yatırımlara hız verilmiş, yeni santral ve işletmeler devreye sokularak jeotermal santrallerin kurulu gücü, buna bağlı olarak da enerji üretimi artmış, jeotermal enerjinin çok amaçlı kullanımı (elektrik üretimi, konut ısıtma, seracılık, termal ve sağlık turizmi gibi) potansiyel oluşturan alanlarda yaygınlaşmıştır.

Benzer gelişme doğal mineralli sularda da görülmektedir. Aksaray hasandağının volkanik etkisiyle farklı Bir konumdadır birçok hastalığa şifa kıvamında minarellere sahiptir minerallerin canlı oluşları vucuda elektrik etkisi yaparak vucuda tedavi imkanı vermektedir "dedi

STK Temsilcileri adına konuşan Süt üreticileri birlik Başkanı Esat Zengin ise;

"Ahmet Yaşar bey Milletvekilliği döneminde Tarım ve hayvancılığa büyük katkı sağlamıştı taktir etmiştik şimdi tecrübeli olduğu kaplıca otelciliği bilgisini Aksaraya verecek mevcut ıhlara termal tatil köyü yeni konseptiyle Aksaray turizmine katkı sağlayacak öneml bir merkez olacaktır hayırlı olsun "dedi



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri