İlimizdeki Toplu Tüketim İşletmeleri ve Yemekhaneler Denetlendi

İlimizdeki Toplu Tüketim İşletmeleri ve Yemekhaneler Denetlendi

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, ilimizde bulunan yemekhanelerde denetimlere katıldı.

Aksaray  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Saklav, ilimizde bulunan yemekhanelerde denetimlere katıldı.
İl Müdürü, İl Müdürlüğü Gıda Denetim Ekiplerinin ilimizde bulunan toplu tüketim, satış işletmeleri ile okulların kantin ve yemekhanelerine yaptığı denetimlere katıldı.
 
Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf Yeşildal´ın da eşlik ettiği denetimde  yemekhanelerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü Bülent Saklav, ilgililere yemekhane ve kantinlerin hijyen koşulları, personelin hijyen eğitimi sertifikaları, gıdaların saklanma, pişirilme, sunum ve özellikle hazır yemeklerin  sıcaklığı ile bu ürünlerin üretiminden tüketimine kadar soğuk zincirde muhafaza edilmesi gerektiği gibi konularda bilgiler verdi.
 
"Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimi için ara vermeden denetim faaliyetlerimizi titizlikle yürütüyoruz" diyen İl Müdürü "Öğrencilerimizin ebeveynleri rahat olsunlar. Ekiplerimiz öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıda yiyebilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdürüyorlar. Denetimlerde gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini ve etiket bilgilerini kontrol ediyoruz. Özellikle tavuk ürünlerinde sıcaklık çok önemli. Beyaz et ve ürünlerinin üretimden tüketime kadar soğuk zincirde muhafaza edilmesi gerekiyor" dedi.
 
Ürünlerin etiketinde, içeriğinin, son kullanma tarihinin, menşeinin ve firma bilgilerinin mutlaka yer alması gerektiğini vurgulayan İl Müdürü, soğuk hava ünitelerinin kontrolünü de yaparak, tüketime hazır yiyeceklerin çapraz kontaminasyon riski nedeniyle çiğ et ve et ürünleri gibi gıdalarla aynı yerde muhafaza edilmemesi gerektiğini ifade etti. İlimizde bulunan 3380 işletmede şuana kadar 4045 resmi kontrol gerçekleştiğini, bu denetimlerde 443 adet numune alınarak analize gönderildiğini belirtti. Meri mevzuata aykırı davranan 67 işletmeye 764.285 TL  idari yaptırım uygulandığını  ve resmi kontrollerimizin devam edeceğini belirtti.

 



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri