İş Kulübü Eğitimi Programına katılan 140 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi

İş Kulübü Eğitimi Programına katılan 140 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi

İş Kulübü Eğitimi Programına katılan 140 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi

İş Kulübü Eğitimi Programına katılan 140 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerini başarıyla tamamlayan Aksaray Üniversitesi öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 

 

Aksaray Üniversitesi ile İŞKUR iş birlikteliğinde düzenlenen “İŞKUR Kampüste” Protokolü Kapsamında 140 Öğrenciye İş Kulübü Eğitimi verildi. 

ASÜ Sağlık Bilimleri Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, verilen eğitimlerin önemine dikkat çekerek bu eğitimleri alan kişilerin herkesten bir adım önde olacağını söyledi. 

 

 

Zamanın ruhunun okunması ve koşullara göre kişinin kendisini güncellemesine vurgu yapan Vali Kumbuzoğlu; “İşverenlerimiz istihdam planlaması yaparken kişinin eğitim ve elinde bulunan sertifikalara göre bir değerlendirme yapacak. Bu eğitimlere katılmak sizleri herkesten bir adım öne taşıyacak. Bu eğitimler sayesinde özgüveniniz artacak, iletişim becerileriniz gelişecek. Dünya ya bakış açını ve ufkunuz genişleyecek. İşte bütün bunlar işe başlamak için atılacak ilk adımlardır. Yol almak kalıcı olmak ve başarılı olmak kendinizi daha da geliştirmenize bağlı” dedi. 

 

 

Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz

Vali Kumbuzoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlerimizin başarılı olması; kendilerini ve yeteneklerini geliştirmeleri, öz güvenlerini geliştirmeleri ile ülkemizin 70-80 yılını garanti alınması demektir. O nedenle 2024 yılını biz genç istihdam yılı olarak ilan ettik. İşkur, Sanayi İl Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, üniversitemiz gençler için seferber oluyor Biz bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz. Sadece imkanları sizlere sunmak yeterli olmuyor. Gençlerin içindeki enerji çok önemli. Gençler; ‘ben buradayım, ben varım’ demeniz çok kıymetli ve önemli. O heyecanınız varsa sonuç alırız. Bütün gençlerimizin kendini sorgulaması gerekiyor. Ben varmıyım ? başarabilir miyim? Gelişmelerden benim de emeğim olabilir mi? bütün soru burada. Bu soruları kendinize sürekli sorun. Netice alacaksak bu soruları kendimize soracağız. ‘İki günü bir olan ziyandadır’ bu hadisi şerif çok anlamlı. O nedenle her yönümüzü geliştireceğiz. İletişim, anlama, beyin jimnastiği yaparak duruşumuzu ve farkındalığımızı geliştireceğiz. Her sektörün ayrı bir tecrübesi var. Bir yerden mutlaka başlayın. Tecrübelerinizi arttırın” dedi.

 

 

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alpay Arıbaş ise yaptığı konuşmasında; tam bağımsızlığın yolunun ekonomik ve askeri anlamda olduğunu söyledi. 

“Bilim ve teknolojinin hayata uygulanması ekonomiye katkı sağlaması için ara eleman olarak adlandırılan günümüzde aranan eleman konumunda yetişmiş iş gücüne çok ihtiyacımız var”diyen Arıbaş; “Devletimiz bu konuda şu anda ciddi atılımlar içinde. Türkiye de 1024 meslek yüksek okulu bu alanlarda faaliyet gösteriyor. Üniversite olarak her yıl meslek yüksek okullarına bin öğrenci kabul ediyoruz. Günün değişen şartlarında yeni ihtiyaçlara binaen bu MYO programlarında değişikliklere gidebilmekteyiz. Böylece günün şartlarına uygun daha donanımlı ihtiyaçlara cevap verebilecek ara eleman gücünü yetiştirme çabası içindeyiz” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş’da yaptığı konuşmasında; İş Kulübünün iş arama sürecini daha başarılı yönetmek isteyen, ‘Nasıl iş aramalıyım?’,  ‘İş başvurum neden reddedildi?’ gibi sorulara cevap arayan kişiler ve daha iyi şartlarda iş arayanlar için tasarlanmış bir eğitim programı olduğunu belirterek; program kapsamında iş aramayı kolaylaştıran konularda eğitimlerin verildiğini belirtti. Akkuş, protokol kapsamında üniversitede eğitim gören son sınıf öğrencilerine yönelik iş Kulübü liderleri tarafından 4 gün boyunca süren iş Kulübü eğitimleri verildiğini bugüne kadar toplam 3000 öğrenciye bu eğitimlerin verildiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından eğitim alan 140 öğrenciye sertifikaları Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alpay Arıbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan birim amirleri  tarafından verildi. 

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri