İstihdam seferberliğinde Aksaray kenetlendi

İstihdam seferberliğinde Aksaray kenetlendi

Şehrin dinamikleri lansman toplantısında biraraya geldi

 
İstihdam Seferberliğinde Aksaray Kenetlendi
 
Aksaray Valiliği himayelerinde, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası, İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının ev sahipliğinde düzenlenen İstihdam Seferberliği Lansman toplantısı, İş Dünyası, Kamu Kurumları, STK´lar ve Siyaseti bir araya getirdi.
 
/resimler/2019-3/20/1305417281663.jpg
 
Aksaray´ın İstihdam düzeyi en yüksek firmaları ve Vergi Rekortmenlerini bir araya getiren Lansman toplantısına yoğun katılım olurken, firmalar plaketlerini ilimizin yöneticilerinin ellerinden aldılar.
 
Aksaray Valisi Ali Mantı, Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Ramazan Altundağ, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarının katılım gösterdiği Lansman Toplantısında ilimiz iş dünyasının yatırımcıları ve firmaları yer aldı.
 
/resimler/2019-3/20/1306086813272.jpg
 
Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, yaptığı konuşmasında; ?Lansman toplantımıza beklenenin çok çok üzerinde bir katılım olduğundan dolayı burada bulanan herkese iş dünyamıza adına sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiği üzere Üretimde, hizmetlerde ve ihracatta bu potansiyelimizi hayata geçirebilirsek, sürdürülebilir bir büyüme potansiyelini yakalayarak daha da ileriye gitmemiz işten bile değil. İşte bu noktada istihdam konusunda cumhurbaşkanımızın çağrısıyla başlayan istihdam seferberliğini iş dünyası temsilcileri olarak sahiplenmesi gereken bizleriz.
 
Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum; Türkiye´nin gücüne ve geleceğine güvenin, istihdam kampanyasına katılın, bu tarihi desteklerden faydalanın. Biz küçük firmayız, ilave 1 kişi alsak ne olacak demeyin. Bakın eskiden büyüklerimiz anlatırdı; nemrut, ona karşı gelen İbrahim peygamberin ateşte yakılması için emir vermiş. Nemrut´un askerleri de meydanda büyük ateş yakmış. Herkes korku içinde, sessizce izliyormuş, derken bir karınca, ağzında küçücük bir damla suyla, ateşe doğru yönelmiş. Bunu gören diğer karıncalar arkasından bağırmış. ´nereye gidiyorsun, şu ateşin büyüklüğüne bak, bir damla suyla koskoca ateşi söndürebileceğini mi sanırsın?´, ´olsun´ demiş karınca, ´hiç olmazsa hangi tarafta olduğum anlaşılır´. İşte biz de işsizliğe karşı, istihdamın safında yer almalıyız."
 
En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak hem işinizi geliştirin hem ekonominin büyümesine katkınız olsun hem de Türkiye´nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik. Kaybetmeyeceğiz ?Dedi.
 
İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, düzenlenen programın ilimiz iş dünyasının geleceğine yönelik önemli bir toplantı olduğunun altını çizerken, katılımlarından dolayı iş dünyasına teşekkür ederken Lansman toplantısının düzenlenmesinden dolayı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası, İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasını takdir etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı´da programın düzenlenmesinde emeği geçenlere partisi adına teşekkür ederken, Türkiye´nin başlattığı en büyük istihdam seferberliğine, Aksaray iş dünyası olarak gereken tüm desteklerin verilmesi noktasında yatırımcılara çağrıda bulundu.
 
Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu´da, toplantıda bulunan firmalara teşekkür ederken, istihdam eden firmaların önemine vurgu yaptı. Aksaray´ın istihdam düzeylerini en yüksek düzeylere çıkarmak adına ellerinden gelen her şeyi devletimiz ve iş dünyamız ile birlikte yapacaklarını belirten Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, istihdam seferberliğinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz´de, Aksaray´ın iş dünyası ile buluştuğu Lansman toplantımıza hayırlı olmasını dilerken, katılımdan dolayı İş Dünyasına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve İş Dünyasına teşekkür etti. 
 
Açılış konuşmalarından hemen sonra yatırımcılara ve iş dünyasına, 2019 İstihdam ve Teşvik paketleri hakkında İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Akgün tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.
 
Bilgilendirme sunumunda konuşan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı konuşmasında; ?İstihdam Seferberliği 2019 Çerçevesinde 7 Bakanlığın Katılımıyla Ankara´da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde Ülke Ekonomisi ve İstihdam Konuları Masaya Yatırılmıştır. Yeni İstihdam Teşvikleri ile ilgili çalışmalarda, Oda/Borsalar olarak gerekli bilgi akışını sağladık. Bu noktada TOBB ve ilgili Bakanlıkların Ortak Görüşü ile 2019 yılında 2 milyon 500 bin yeni istihdam sağlama hedefi ile yola çıktığımızı ve bu yolda tüm işverenlerimize gereken desteği sonuna kadar vereceğimizi ifade etmek isterim. İstihdam Seferberliği 2019" Programının İşverenler için tarihi Desteklemeler sunduğunu, bunların iyi anlaşılarak uygulanması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Aksaray 2017 Yılı Ocak Ayında 41 Bin 064 Olan İstihdamımız Yıl Sonunda 49.825 Olmuş ve 8.761 Kişi Ek İstihdam Yapılmıştır. 2018 Yılında 46 Bin 949 Olan Çalışan Sayımız Yıl Sonunda 51 Bin 300 Olmuş ve 2018 Yılı Sonunda da 4.351 Kişi Ek İstihdam Yapılmış Toplamda 2 Yılda 13 Bin 112 Kişi Çalışan Sayımız Artmıştır. 
 
Bilgilendirme Sunumunu yapan Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Teşvik paketlerinin bu zamana kadar görülmüş en büyük destek olduğunu ifade ederken, her bir teşvik paketi hakkında katılımcılara sunumda bulundu.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Akgün, Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliğinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerken, teşviklerin Sosyal Güvenlik Kurumu noktasında ki bölümde katılımcılara bilgi verdi. 
 
Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ayhan Ermiş ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Melih Özan´da toplantıya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederken, Lansman toplantısının da şehrimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını dilediler.
 
Yapılan bilgilendirme sunumları sonrasında Aksaray´da istihdam düzeyi yüksek 104 firmaya ilimiz protokolü tarafından plaket verilirken, ilk 20´deki Vergi Rekortmenlerimize de ödülleri takdim edildi.
 
Toplantıya katılan iş dünyamızın yatırımcıları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumlarının yetkilileri Lansman toplantısının düzenlenmesinden dolayı emeği geçen, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası, İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına teşekkürlerini ilettiler.
 
/resimler/2019-3/20/1306499157951.jpg
/resimler/2019-3/20/1347022955308.jpg


Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri