İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel yeni hastanenin sorunlarını Meclis´e taşıdı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel yeni hastanenin sorunlarını Meclis´e taşıdı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel TBMM Temel Kanunlar teklifi görüşmelerinde İYİ Parti   adına söz alarak ,2018 Ekim ayında hizmete başlayan yeni hastanenin sorun ve sıkıntılarını dile getirdi.İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Meclis´te yaptığı konuşmada"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, kıymetli Komisyon üyeleri, yüce Türk milleti; Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi´nin 51´inci maddesi üzerinde İYİ PARTİ adına söz almış bulunmaktayım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

AK PARTİ iktidarının en çok övündüğü ve vatandaşa en üst düzeyde hizmet sunduğu sağlık sektöründe seçim bölgem olan Aksaray bu hizmetlerden nasibini alamamıştır. Aksaray´da 2015 yılında temeli atılan ancak 2018 yılının Cumhuriyet Bayramı´nda hizmete giren yeni hastanesinde sorunlar diz boyudur. Hastanenin fiziksel özelliklerinin tamamı yapılmadan taşınmasından dolayı bir yığın sıkıntı çekilmekte ve Aksaraylı hemşehrilerimiz bu konuda çile çekmektedirler.

Biz o zamanlar yapılan bu hastanenin yerinin yanlış olduğunu defalarca söylememize rağmen, ağzımızda tüy bitmesine rağmen bir türlü anlatamadık. Hastanenin yapıldığı yer Aksaray şehrinin çöplerinin toplandığı alana yaklaşık bin metre, yine hayvan barınağına ve at çiftliğine 600-700 metre uzaklıkta, çukur bir alandadır.

Kapasite olarak bu hastanenin Aksaray´ın ihtiyacına cevap veremeyeceğini bas bas bağırmamıza rağmen, maalesef, yine yetkililer sesimizi duymadılar. Zira kapatılan hastane 512 yataklıyken yeni yapılan hastane 400 yataklıdır. Yani bir aile 4 odalı bir evden 3 odalı bir eve taşınınca yaşanan sıkıntılar neyse Aksaray Devlet Hastanesi de yeni hastaneye taşınırken bundan çok daha fazla sıkıntılar yaşadı.

Ben bu durumu, gerek bütçe görüşmeleri sırasında gerekse ilgili bakanlara yazılı soru önergesiyle sorduğum hâlde, maalesef, bugüne kadar arzu edilen bir çözüm yolu sunulmamış, sorunlar çözüme kavuşturulmamıştır.

Yine, Aksaray´ın yaklaşık 400 bin nüfusu ve doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan yollar üzerinde bulunmasından dolayı yoğun bir trafikten ötürü oldukça fazla insana hizmet sunduğu hâlde hastanemizde her alanda yeterli doktor bulunmamaktadır. Yeni yapılan hastanemizde laboratuvarlarda mantarlar türemiş, yine tavanlarda kartonpiyerler dökülmüş, tahlil atıklarının bir kısmı ise tuvalet ve lavabolara dökülmektedir.

Bu hastane, 29 Ekimde hizmete giren hastane ve granitler, yer kaplaması granitler -ben bizzat gittim gördüm- oradaki temizlik emekçileri günlerce burayı temizlemek adına bir mücadele vermişlerse de granitin onların söylemiyle kanserli olmasından dolayı, maalesef, büyük bir görsel kirliliğe sebep olmaktadır ve bu kadar emek verilen, para ödenen bu hastane sanki kırkyıllık bir hastaneymiş gibi görünmektedir. Yine, daha iki ayı dolmadan tavandaki kartonpiyerler düşmeye başlamış ve bu kartonpiyerlerin düşmesinden dolayı da hem hastaların can güvenliği tehlikeye girmiş hem de hastanenin yapılış kalitesi ortaya çıkmıştır. Yeni yapılan hastanenin bir tuvaletine baktığımızda, kullanılan malzemenin kalitesini ve işçiliğini ortaya koymaktadır. Yeni yapılmasına rağmen, bölümler arasındaki otomatik kapılar maalesef çalışmamaktadır. Dolayısıyla bu bölümler arasındaki geçişler uzun mesafelerden sağlanabilmektedir. Lavabolar çalışmamakta, musluklardan sular akmamaktadır. Ve yeni yapılan hastanemizde maalesef asansörlerin bir kısmı daha hizmete girmeden bozulmuştur. Burada da gördüğümüz gibi, su sızdırmalarından dolayı boya ve badanalarda tahribatlar meydana gelmiştir.

Geçici kabulü yapılan bu hastanenin mart ayı içerisinde kesin kabulü yapılacağı söyleniyor. Biz buradan ilgilileri ve yetkilileri uyarıyoruz. Burada yetimin hakkı var, devletin hakkı var, tüyü bitmemiş insanımızın hakkı var. Lütfen, bu eksiklikler giderilmeden ve hastane şartnameye göre tamamlanmadan teslim almayınız diyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri