İYİ Partili Özdağ´dan Aksaray Müftüsüne sert tepki!

İYİ Partili Özdağ´dan Aksaray Müftüsüne sert tepki!

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Adıyaman´a ataması yapılan Vali Pekmez´in veda yemeğinde basın mensupları tarafından fotoğraf çekimi yapıldığı esnada,  İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş ve diğer parti il Başkanlarının da aynı masada bulunduğu, iddiaya göre İl Müftüsü Cemallettin Bal İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş ile aynı karede yer almamak için ?İYİ Parti Başkanı ile otururken Fotoğrafımızı Çekme. Yanlış Anlaşılır? diyerek fotoğraf çeken basın emekçisine tepki gösterdi.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Müftü Bal´ı sert sözlerle eleştirmişti.

Başkan Türemiş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

 
 DÜN AKŞAM VALİ BEY´İ?N VEDA YEMEĞİNDE YANIMDA OTURAN İLİMİZİN MÜFTÜSÜ, GAZETECİ BİR ABİMİZ FOTOĞRAFIMIZI ÇEKERKEN, İYİ PARTİ İL BAŞKANININ YANINDA OTURURKEN FOTOMUZU ÇEKME YANLIŞ ANLAŞILIR DEDİ. BUNA AKP VE MHP İL BAŞKANLARIDA ŞAHİTTİR. BUNU BİR İLİN MÜFTÜSÜNÜN SÖYLEMESİ BENİ  O KADAR ÜZDÜ VE HAYRETLER İÇERİSİNDE BIRAKTI Kİ ANLATAMAM. MÜFTÜ BEY MÜFTÜ OLMUŞSUN AMA MALESEFKİ OLMAN GEREKENİ OLAMAMIŞSIN!!
 
 Aksaray´da gündem konusu olan bu olay,İYİ Parti Genel Merkezininde dikkatini çekti.İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ yaşanan olayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´a yazılı bir soru önergesi yönelterek Meclis gündemine taşıdı.

Ümit Özdağ imzalı Önergede yer alan sorular şu şekilde:

1-Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından müftülere veya herhangi bir kamu personeline, yazılı veya sözlü olarak İYİ Partili yöneticilerle görüşmeme talimatında bulunulmuş mudur?

2-Devletin görevlendirdiği bir müftünün İYİ Partili bir yöneticiyle yan yana görüntü vermesinin kendisi için iyi olmayacağını düşündüren sebep ne olabilir?

3-Devletin görevlendirdiği ve tüm halkın vergileriyle maaşı ödenen bir müftünün AKP ve MHP yöneticilerine pozitif ayrımcılık yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

4-İslam dininde tüm insanlar eşit gösterilmiş olmasına rağmen bir din görevlisinin siyaset yapması ve taraf tutması icra ettiği görevin etik ve mesleki değerlerine uygun mudur?



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri