İYİ Parti'de 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala istifa depremi yaşandı

İYİ Parti

İYİ Parti'de 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala istifa depremi yaşandı

İYİ PARTİ İSTİFA DEPREMİYLE SARSILDI

 

İYİ Parti'de 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala istifa depremi yaşandı. Aralarında il ve merkez ilçe yöneticilerinin de olduğu bir grup İYİ Partili topluca istifa ederek MHP’ye katıldı.  Heyet, istifalarına, İYİ Parti’de kadınlara ve ülkücülere siyaset hakkı tanınmamasını, parti içinde kibrin kol gezmesini, egonun hüküm sürmesini, çıkar ilişkilerini ve “Ben yaptım oldu” anlayışını gerekçe gösterdi.

 

“Herkesi Kucaklıyoruz, Kapımız Herkese Açık” -

 

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Taci Nur Öztürk, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Armağan Öztürk, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Sena Şen ve bir grup İYİ Parti üyesi, istifanın ardından MHP İl Başkanlığında düzenlenen rozet takma programına katıldı. Burada kısa bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, İYİ Partililerin yeniden evlerine döndüklerini belirtti ve katılımın kendilerine güç kattığını söyledi. Geçmiş yıllarda farklı gerekçelerle MHP’den ayrılan ve farklı siyasi oluşumlara katılan isimleri yeniden aralarında görmekten memnuniyet duyduklarına dikkat çeken Karataş, “Beş aylık görev sürecimiz içerisinde herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışıyla çalışıyoruz. İlk geldiğim günden beri kapımızın herkese açık olduğunu söylüyoruz. İYİ Partili arkadaşlarımız bugün evlerine döndüler ve katılımlarıyla bizlere güç verdiler. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta zafere ulaşacağız” dedi. 

 

 

“Biz, Bu Zaferi Kazanacağız”

 

Düzenlenen törende MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak da kısa bir açıklama yaptı. “Ayrılmadan, ayrıştırmadan, canla başla” sloganıyla çalıştıklarını ve bu sloganın ne kadar yerinde bir söylem olduğunun net şekilde görüldüğünü dile getiren Çıtak, 31 Mart’a kadar ellerinden gelen her türlü gayreti sarf ederek çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı. İnsanlara samimiyet içerisinde yaklaştıklarını ve aynı samimiyetle karşılık gördüklerini söyleyen Çıtak, “Biz, bu zaferi kazanacağız. Ama seçimi kazanmakta daha öneli bulduğumuz bir şey var; o da milletimize mahcup olmamak… Biz, bu şehirde doğmuş, bu şehirde yetişmiş, iş hayatını burada devam ettiren insanlarız. Beş yıllık süreç çok çabuk gelir geçer. Aksaray, görev süremiz bittikten sonra da bizim havasını soluyacağımız, sokaklarında yürüyeceğimiz şehirdir. Biz milletimizin karşısına şu anda nasıl alnımız ak ve başımız dik şekilde çıkıyorsak, görev süremiz bittikten sonra da aynı şekilde çıkacağız” dedi. İYİ Parti’den istifa ederek MHP’ye katılan isimlere teşekkür eden ve parti çatısı altında asla ayrın görmeyeceklerini kaydeden İrfan Çıtak, “Hep birlikte çalışacağız. Evinize hoş geldiniz” diye konuştu.

 

 

“Onlar İçin Halk Değil Sadece Çıkarları Var”

 

İYİ Parti’den istifa eden Merkez İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Armağan Öztürk, samimi düşüncelerle 2017 yılında İYİ Parti’ye katıldıklarını ancak aradan geçen süre zarfında her şeyin bir kurgudan ibaret olduğunu gördüklerini belirtti. Emeğin ve özverili çalışmanın hiçe sayıldığını dile getiren Öztürk, “Genel Başkanı bir kadın olan İYİ Parti’de -başta Aksaray il teşkilatı olmak üzere- kadınlara ve ülkücülere siyaset hakkı tanınmıyor. Kibrin kol gezmesi, egoizmin hüküm sürmesi, ‘Ben yaptım oldu’ şeklindeki çıkar ilişkilerine dayalı siyaset anlayışının olması ve hiçbir siyasi hedefin bulunmaması nedeniyle istifa ettik ve yuvamız MHP’ye katılmaya karar verdik” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “eve dön” çağrısına atıfta bulunan ve MHP’ye yeniden katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayan Armağan Öztürk, “Onlar için memleket yok, onlar için halk yok, onlar için liyakat yok, onlar için adalet yok... Sadece kendileri ve dar çevrelerinin çıkarları var! Gizli siyasi anlaşmaları var!” dedi.

 

“Şahsi Çıkarlar Değil, Halkımızın Çıkarları İçin Çalışacağız”

 

Aksaray’ın geleceğini düşünenlerle birlikte yol yürümekte kararlı olduklarını ifade eden Öztürk, isim vermeden İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır’a yüklendi ve şunları söyledi: “2019 yılında belediye başkanı adaylığından çekilen kişi aynı. ‘Asla İYİ Parti’den aday olmayacağım’ deyip son gün karanlık siyasi ilişkilerle milletvekili adayı olan kişi aynı. Yıllarca emek veren liyakatli insanların yerine, kurulan plana sadık kalacak kişileri belirli yerlere seçen kişi aynı. Belediye ile inşaat işlerini sözüm ona tıkır tıkır götüren kişi aynı… Biz, MHP Aksaray Milletvekilimiz Sayın Ramazan Kaşlı’nın da dediği gibi ‘Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı,’ rantın ve israfın önüne geçileceği, şahsi çıkarlar değil halkın çıkarlarının ön planda olacağı bir Aksaray için çalışacağız. Bunu da ‘canla, başla ve İrfan’la’ yapacağız.”

 

MHP İl Binasında yapılan törende, İYİ Parti’den MHP’ye geçen üyelere rozetleri takıldı. Programa, MHP Kadın Kolları Başkanı, Ülkü Ocakları Başkanı ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri