Jandarmadan öğrencilere “İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Projesi” eğitimi

Jandarmadan öğrencilere “İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Projesi”  eğitimi

Jandarmadan öğrencilere “İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Projesi” eğitimi

Aksaray’da il Jandarma Komutanlığı ekipleri “İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Projesi” kapsamında öğrencilere yönelik eğitimler veriyor. Kent genelinde ilçe, belde ve köylerde öğrencilerle bir araya gelen jandarma ekipleri “İnternetin nasıl kullanılacağı”, “İnternette nelere dikkat edilmeli”, “Günde kaç saat internet kullanılmalı” ve “Güvenli siteler” gibi birçok konuda öğrencilere bilgiler veren jandarma ekipleri çizgi film ve slayt gösterileriyle de çocuklara anlatım yapıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü eğitim projesini sürdüren jandarma, hemen her gün okullara eğitime gidiyor. 

“İnternetin iletişimi, aile içi sevgi ve saygı bağını azalttığını gördük”
Çocuklara güvenli interneti öğreterek birçok şeyin önüne geçildiğini belirten Aksaray Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Selma Akkurt (38), “Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ve Aksaray Gençlik Merkezi olarak sorumlu olduğumuz okullarda ‘Güvenli internet nasıl kullanılır? İnternette bizi bekleyen zararlar, internetten nasıl faydalanabiliriz?’ konusunda bütün çocuklarımızı bilgilendiriyoruz. Onlara, “Güvenli internet kullanımı nasıl olur? Sosyal medya nasıl güvenli kullanılabilir?” şeklinde bilgilendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikoloğu Ayça Güngör (32), Aile için bütünlüğü sağlamak adına bu eğitimin önemli olduğuna dikkat çekerek, “İnternetin yanlış ve fazla kullanımının aile içerisindeki iletişimi azalttığını ve aile içerisindeki sevgi ve saygı bağını azalttığını gördük. O yüzden bu proje kapsamında biz istiyoruz ki çocuklarımız interneti doğru kullansın. Zamanını güzel ayarlayabilsin ve aileler bu noktada daha da bilinçlensin istiyoruz. Bu şekilde aile içerisindeki bütünlüğü sağlamak bizim amacımız” dedi.
Çocukların internette birçok şeyle karşılaşabildiğini dile getiren Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Psikolojik Danışmanı Ceylan Memiş (30), “Çocuklar aslında internette çok şeyle karşılaşabiliyorlar. Bu sayede ne yapabilirler? Nereye danışabilirler? Kimlerle ne tür zorlukları paylaşabilirler? bunu öğrenecekler. Bunu paylaşırken de bence korkmayacaklar artık. “Biz bunu ailemize söylersek, öğretmenimize, emniyet birimine başvurursak başımıza neler gelir? Biz suçlanır mıyız? Sorumlu tutulan biz mi oluruz?” gibi bir düşünceye varacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri