Kadın doğum ve çocuk hastanesi´nde sıra ve muayene çilesi

Kadın doğum ve çocuk hastanesi´nde sıra ve muayene  çilesi

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Şammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki kadın doğum doktor sayısının az olması nedeniyle yaşanan doktor yetersizliği vatandaşları mağdur ediyor. Doğum oranının yüksek olduğu 400 bin nüfuslu Aksaray´da, randevu sistemiyle 15 gün ileri tarihe  randevu verilmesinden dolayı vatandaşlar sabahın erken saatlerinde hastanede uzun kuyruklar oluşturuyor.

 

DOKTOR SAYISI YETERSİZ
Doktor sayısında yetersizlik nedeniyle hastalar günler sonrasına ancak muayene sırası bulabiliyor ve erken muayene olabilmek için gece yarısından sonra veya sabaha karşı erkenden hastaneye akın ediyorlar. Sabahın erken saatlerinde hastaneye gelmelerine rağmen sıra alamadıklarını belirten vatandaşlar uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Kimi vatandaş il dışından geldiğini ve Aksaray´da da evi olmadığı halde günlerdir sıra beklediğini belirtirken, kimi vatandaş sabah 05.00´ten beri hastane de beklediğini söyledi.

Hastanede iki doktorun hizmet verdiğini öne süren vatandaşlar, yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi. Yetkililerden yaşanan bu olaylara karşı müdahalede bulunulması ve bu sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar sitemde bulundu. Vatandaşlar"Sağlık Bakanlığımızın övgüyle bahsettiği hastanelerimiz, malesef anlatıldığı gibi değil.Sabahın erken saatlerinde sıra yazdırmaya geliyoruz ama yine sıra alamıyoruz.Bu olumsuz  durum bizleri çok üzüyor.Aracımız yok gelmek ve gitmek ayrı bir dert,kendi işlerimize bakamaz olduk.Yetkililer bu doktor eksikliğini lütfen tamamlasın.400 bin nüfuslu Aksaray´a bu hastane eksik kalıyor,hekim kadrosunun acilen güçlendirilmesi gerekir."dediler.

 

 



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri