Kadroya alınmayan işçilere müjdeli haber

Kadroya alınmayan işçilere müjdeli haber

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı olarak görev yapan Ergün Atalay kadroya alınmayan taşeron işçiler ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım´ın açıklama yapacağını ifade etti.

85 Bin Taşeron İşçi
900 bine yakın taşeron işçinin kadroya alınmasının ardından kadroya geçemeyen işçiler konuşulmaya başladı. Özellikle KİT bünyesinde görev yapan işçilere kadroya geçiş hakkı tanınmamıştı. İşte bu durum ciddi manada sorun teşkil etmeye başladı. İşçiler arasında eşitsiz bir uygulamanın hayata geçirilmesi pek çok kimse tarafından hoş karşılanmadı. Bu konuda yapılan açıklamalarda ise kesin bir çözüm yöntemi önerilmedi.

Ergün Atalay bu konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüklerini ifade etti. Kadro alamayan taşeron işçilerin sorunlarını Başbakan´a aktaran Atalay bu konu ile ilgili pazartesi ya da Salı günü Başbakan´ın bir açıklama yapacağını ifade etti. 

Başbakan Yıldırım´ın açıklamalarının ardından kadro alamayan taşeron işçilerin durumu daha da netlik kazanacak. Hali hazırda herhangi bir kadroya alma yöntemi belirlenmemiş durumda. Daha önce yapılan açıklamalarda kadro ilanlarına çıkılacağı ve bu alımlarda belirli bir kontenjanın taşeron işçilere ayrılacağı ifade edilmişti. Bu sistem ne taşeron işçileri ne de KPSS´ye hazırlanan adayları memnun etmedi. İşte tüm bu sebeplerden ötürü daha farklı ve tüm herkesi kapsayıcı bir sistemin getirilmesi beklenmektedir. 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri