Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliklerle kutlandı

Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliklerle kutlandı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası
 
Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında farkındalık oluşturulması amacıyla ?Trafikte Çocuk Güvenliği´ Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün ardından ?Trafik Sergisi´ açılışı gerçekleştirildi.
 
Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen Trafik Sergisi Açılışına Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Kamu kurumları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreni öncesinde motorize trafik polisleri eşliğinde, Jandarma ve zabıta trafik ekipleri ile öğrencilerin katılımıyla trafik güvenliği ile ?Trafikte Çocuk Güvenliği´ ne dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
 
Emniyet Müdürü Ali Karabağ ?Trafik Sergisi´ açılış töreninde yaptığı konuşmasında; son 30 yılda teröre 40 bin, trafik canavarına 200 bine yakın kurban verildiğini söyledi. Karabağ: ?Bu veriler ışığında en önemli sorunlarımızdan bir tanesinin trafik güvenliği olduğu gerçeğini unutmamamız gerekiyor.? dedi.
 
Köprüler, otoyollar, kavşaklar, bölünmüş yollar, tüneller ve benzeri yatırımlar sayesine trafik kazalarının ciddi oranda azaldığını müşahede edildiğini ancak, can kaybının asgari düzeye indirilebilmesi için yatırımların yanı sıra insanların göstereceği dikkat ve duyarlılığın da çok önemli olduğunu ifade eden Karabağ: ?Trafik kazaları ülkelerinde en büyük sorunlarının başında gelmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl trafik kazalarında 1 milyon 300 bin insan hayatını kaybetmekte, 50 milyon insan yararlanmakta, 500 milyar dolar üzerinde maddi kayıp meydana gelmektir. Trafik kazası doğal bir afet değildir ama en az onun kadar can yakar.? dedi.
 
Aksaray da 2017 yılında meydana gelen trafik kazalarında 19 kişinin hayatını kaybederken 1.972 kişi yaralandığını söyleyen Karabağ; ?Aksaray´da 1 Mayıs 2018 itibariyle 117 bin 385 sürücü belgesi sahibi, 124 bin 162 tescilli araç bulunmaktadır. 2018 yılı içinde yapılan denetim çalışmalarında 64.444 araç denetlenerek kusuru bulunan 5.717 sürücüye işlem yapılmıştır. Meydana gelen kazalar değerlendirildiğinde kazaların yüzde 98.5 insan kaynaklı kusurlardan, bunların yüzde 90 sürücüler 8,5 yayalar oluşturmaktadır.´ dedi.
Karabağ; trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerin öncelikli amacının cezalandırmak değil, kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak; İnsanlara trafik bilincini aşılayarak kazalarda meydana gelen ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek olduğunu vurguladı.
 
Yapılan konuşmaların ardından; trafik bilinci ve farkındalık oluşturulması amacıyla motosiklet sürücüleri ile öğrencilere kask hediye edildi.
Trafik sergisini gezen Vali Aykut Pekmez; Polis, Jandarma, Karayolları, 112 Acil Servis, AFAD ve Belediye Trafik ekiplerinin trafik ve trafik güvenliği için kullandığı araç gereçler ile vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Trafik kurallarına dikkat çekmek için düdük çalan öğrencilerle görüşen Vali Pekmez; ?Hey Büyükler. Trafik Kurallarına Uyun, Bize Örnek Olun´ yazılı pankart açan öğrencileri tebrik etti.
Alkol gözlüğü ile penaltı atışı yapılan etkinlikte, emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görülürken ekipler vatandaşlara karayolu trafik güvenliği ve trafik kuralları konularında bilgi vererek uyarıcı broşürler dağıttı


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri