Kitap Günlerini 150 Bin Ziyaretçinin Gezmesi Tahmin Ediliyor

Kitap Günlerini 150 Bin Ziyaretçinin Gezmesi Tahmin Ediliyor

Kitap Günlerini 150 Bin Ziyaretçinin Gezmesi Tahmin Ediliyor

AKSARAY BELEDİYESİ TÜM OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERİ FUAR ALANINA TAŞIYACAK

 

KİTAP GÜNLERİNİ 150 BİN ZİYARETÇİNİN GEZMESİ TAHMİN EDİLİYOR

 

 

Aksaray Belediyesinin bu yıl 5’incisini düzenlediği kitap günleri yarın ziyaretçilere kapılarını açıyor. 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğe binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Kitap günleri hazırlıklarını tamamlayan Aksaray Belediyesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla şehir merkezinde bulunan tüm okullardaki öğrencileri program dahilinde kendileri için belirlenen saat dilimlerinde Aksaray Belediyesine ait kırmızı otobüslerle fuar alanına taşıyacak. Öğrenciler Yayınevlerinin stantlarını öğretmenlerinin eşliğinde kitapları inceleyerek beğendikleri kitapları satın alıp yazarlara da kitaplarını imzalatma şansı yakalayacaklar.

 

 

Kitap günlerine yoğun bir ilginin beklendiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “Kitap günleri hazırlıklarının tamamlandığını, bu sene içeriğini daha da genişlettikleri kitap günlerinin yarın kitap severlere kapılarını açacağını hatırlatarak sözlerinin devamında şu görüşlere yer verdi.

 

“Kitap günlerinde yazarlarımız okurları ile buluşacak. Ayrıca söyleşi programlarımda düzenlenecek. Özellikle gençlere okuma sevgisi aşılamaya yönelik olarak düzenlenen Kitap Günleri’nde birçok ünlü yazar kitaplarını imzalayacak, okurlarıyla söyleşilerde bulunacak. Okuma alışkanlığı çok önemli. Bu önemli etkinliğimizden herkes istifade etsin diye tüm okullarda ki öğrencilerimizi fuar alanına taşıyacağız, İnşallah yine faydalı bir çalışmaya imza atacağız.

Her anında kitap olan dolu dolu bir fuar geçireceğimizi ümit ediyorum. Tüm halkımız kitap fuarımıza davetlidir.” şeklinde konuştu.

 

29 yazar, şair, sunucu ve 95 yayınevinin katılacağı 5. Kitap günleri Pazar pazarı içerisinde 9 gün sürecek. Türkiye’nin önde gelen yayınevleri stant açacak. Kitapseverlerinde merakla beklediği kitap günlerinde ünlü yazarlar okurlarıyla buluşacak.

 

Bölgenin en kapsamlı kitap fuarları arasında gösterilen 5’inci kitap günlerine 150 Bin civarında kitap severin ziyaret etmesi tahmin ediliyor.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri