Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı  sözleşmeli personel alımı yapacak

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, televizyonda katıldığı bir programında Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan beklenen personel alım taleplerine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy bu konuda 4 bine yakın işçi, 600´e yakın arkeolog, 250 civarında sanat tarihçisi alımı yapılacağını belirtirken, bu haber
Bir çok vatandaşın merakla beklediği açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy´dan geldi. Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm bakanlığı bünyesine 4 bine yakın personel istihdam edeceklerini açıkladı. Bu müjdeli haberin ardından kamu personeli adayları dört gözle başvuru şartlarının ve tarihlerinin açıklanacağı tarihi bekliyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı´na Personel Alımı

Bakanlık bünyesinde, kültür alanında çok ciddi bir ekip olduğunu belirten Ersoy, 20 yıllık yevmiyeli çalışan tiyatro, güzel sanatlar ve opera çalışanların sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a anlattıklarını ve o sorunu çözdüklerini dile getirdi. Bakan Ersoy bu konuda 4 bine yakın işçi 600´e yakın arkeolog, 250 civarında sanat tarihçisi alımı yapılacağını bu alımların da 3 yıl içinde yapılacağını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığından kadro taleplerine de konuşmasında yer veren Ersoy, kütüphanelere 500 kadro tanımlandığını ve alımların da yapılacağını söyledi.

Türkiye´de 153 kazı ve ören yerinde Türk kazı başkanlıkları tarafından 122 kazı çalışmasının sürdürüldüğünü hatırlatan Ersoy, ?En büyük sıkıntımız 45-60 gün kazılması sonra bırakılmasıydı. Buna el attık. Dedik ki: Kademeli bir şekilde 12 aya çıkaralım. İlk etapta 20 tane ile başlıyoruz. Bu sene de 41 ilave getireceğiz. Önümüzdeki sene 122 ile tamamlayacağız. Hepsi tabii 12 ay olmuyor, iklim şartları müsaade etmiyor. Kazı başkanlarını davet ediyoruz. Kazı başkanlarımız biraz daha gayretli olmalılar. Bütçe sıkıntısı yok. Devlet olarak biz diyoruz ki, ?Finanse ediyoruz, siz gelin?. Yapamayacak kazı başkanı arkadaşlarımızın yapabileceklere devretmesi lazım. 4 bine yakın işçi alacağız, ortalama 600´e yakın arkeolog alacağız, bu sayı 800´e kadar çıkabilir, 250 civarında da sanat tarihçisinin istihdamını bu süreç içinde gerçekleştireceğiz. Bu alımları 3 yıl içerisinde yapacağız. Kazı sürelerini de hızlandırmış olacağız.? dedi.
 
Kaynak;Kamuajans.com


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri