?Kültürhan´ projesi Aksaray´da da uygulanacak

?Kültürhan´ projesi Aksaray´da da uygulanacak

?Kültürhan´ projesi Aksaray´da da uygulanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman Aksaray´a geldi. Bakan Yardımcısı Yayman, Aksaray Belediyesi´ne devri yapılan Toprak Mahsulleri Ofisi arsasının bir bölümüne, Bakanlık tarafından hazırlanan ?Kültürhan´ projesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Yayman; Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ile birlikte Aksaray´da bir dizi incelemelerde bulundu.

Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli Sanayi Müzesi, Yusuf Hakiki Baba Türbe ve Mescidi´ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Yayman; Aksaray Belediyesi tarafından restorasyonu devam eden Kılıçasalan Hamamı´nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Yayman, Vali Aykut Pekmez, milletvekilleri ve belediye başkanı ile birlikte Aksaray Belediyesi´ne devri yapılan TMO arsası üzerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulanacak ?Kültürhan´ projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde 40 ayrı şehirde bu projenin uygulanacağını ifade eden Bakan Yardımcısı Yayman; içerisinde kütüphane, konferans salonu, sergi salonları kafeler ile geleneksel el sanatlarının icra edildiği ve satışının yapılacağı küçük ticari mekânların bulunduğu projenin Aksaray´da da uygulanacağını söyledi.

Şehrin kalbinde, Sultanhanı mimarisinde ?Kültürhan´ olarak adlandırılan projenin Bakanlık ve Aksaray Belediye Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirileceğini ifade eden Yayman; kısa süre içinde bu projeyi Aksaray´da hayata geçirmek istediklerini belirtti.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri