Lavanta Kokulu Şehir Aksaray

Lavanta Kokulu Şehir Aksaray

Lavanta Kokulu Şehir Aksaray

LAVANTA KOKULU ŞEHİR AKSARAY
 

LAVANTATARLASINA DEKORATİF OTURMA VE SÜSLER YERLEŞTİRİLDİ
 

LAVANTA TARLASI ALTERNATİF TURİZM ROTASI OLACAK
 


 

Aksaray Belediyesi tarafından hem kurak toprakları üretime dönüştürmek hem de doğal güzel alanlar oluşturmak için hayata geçirilen lavanta bahçesi tıbbi aromatik bir bitki olma özelliğiyle de birçok alanda farklı şekilde değerlendiriliyor.
 

Güzel koku ve görüntüsüyle vatandaşlar için doğal stüdyoya dönüşen lavanta tarlasına Aksaray Belediyesi tarafından dekoratif oturma alanları ve süsler yerleştirildi. Özelikle fotoğraf severlerin sabırsızlıkla beklediği alan çok yakında deklanşörlerin odak noktası haline gelecek.  
 

20 Bin Metrekare alan üzerine ekilen lavantalar güzel kokusu muhteşem görüntüsüyle görsel bir Show oluşturuyor.
 

Lavanta tarlasının Aksaray’ın güzelliğine güzellik kattığını söyleyen Başkan Dinçer şunları söyledi. “Aksaray’ımızı daha renkli ve daha güzel bir şehir haline getirme yolunda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ailesiyle birlikte güzel vakit geçirip fotoğraf çekinmek isteyen ve bu güzel kokuyu içine çekmek isteyen tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.
 

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber çiçek açan lavantalar Aksaray tarımına alternatif bir ürün olmanın yanında şehir içi ve dışından birçok ziyaretçiyi ağırlayarak şehrin sosyal hayatına ve turizmine de önemli katkı sağlayacak.
 

Türkiye’nin en az yağış alan bölgesi olan Tuz golü kapalı havzasında bulunan Aksaray’da su sorunu yaşayan çiftçiler için Aksaray Belediyesinin oluşturduğu lavanta tarlası alternatif bir bitki olarak çiftçilere model olurken fotoğraf tutkunları içinde ziyaret edilecek yerler listesine eklendi.


 



Anahtar Kelimeler: Lavanta Kokulu Şehir Aksaray
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri