Lise Mezunu Polis Memuru Alımı | aksarayhaber68

Lise Mezunu Polis Memuru Alımı | aksarayhaber68

Polis Meslek Yüksek Okullarına polis memuru alımı başvuru için ilk aşama geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada 2018 yılı YKS başvurularının başladığına yer verildi. YKS kapsamında bu yıl TYT, AYT ve Yabancı Dil Sınavı oturumları yapılacak. Bu oturumlarla adaylar üniversitelere yerleşmek için gerekli puanları alacak.

Yüz binlerce lise mezunu adayın büyük bir merakla beklediği PMYO polis alımıise bu yıl TYT ile yapılacak. Geçtiğimiz yıl YGS ile yapılan alım, bu yıl üniversitelere giriş sınav sisteminin değişmesi ile TYT ile yapılacak. Adaylar PMYO polis memuru alımına başvuru yapmak için TYT´ye girmek ve baraj puanı aşmak zorunda. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2018 yılı YKS başvurularının başladığına yer verildi. PMYO´ya başvuru yapmak isteyen adayların YKS´de TYT´ye başvuru yapması ve bu sınava girmesi gerekmektedir. TYT´ye girmeyen ya da giren ancak baraj puanı aşmayan adaylar, PMYO polis alımına başvuru yapamaz. Başvuru yapsa bile bu başvurusu geçersiz sayılır.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI

EĞİTİM ŞARTI

PMYO başvurusunda adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir.

YAŞ ŞARTI

Adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi  itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

BOY-KİLO

Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. Erkeklerde en az 167 cm, bayanlarda 162 cm olacak ve beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri