Lütfen ölüye ve mezara biraz saygı! | aksaray haberleri

Lütfen ölüye ve mezara biraz saygı! | aksaray haberleri

Bu görüntüler Aksaray´a yakışmıyor...

Aksaray Efor AVM öünde cam fanus içerisinde bulunan sanduka mezarın,yapılan altgeçit ve kaldırım çalışmalarının ardından ayaklar altında bırakılması bu kadar da saygısızlık olmaz dedirtti.

Altgeçit ve kaldırım çalışmaları başlamadan önce cam fanus içerisinde korunan mezar sanduka,çalışmaların bitmesiyle adeta unutularak binlerce insanın geçtiği kaldırımda ayaklar altında bırakılması büyük bir umursamazlık ve saygısızlık örneği olarak karşımıza çıkıyor.Mezarın yerini belirten levha veya şeritin olmaması bir çok vatandaşın mezara basarak geçmesine sebep oluyor.

Yrd.Doç.Dr.Zekai Erdal 2017 yılında bu mezarla ilgili bir yazısında şunları belirtiyor...

 

Aksaray´daki Sinne Çayırı Mezarlığı´nı bilmem hatırlar mısınız? Ya da nerede olduğunu duydunuz mu?

´´Bu mezarlık Siloların, Efor Alışveriş merkezinin, eski terminalin, olduğu geniş bir alanı kapsamaktaydı. Üçler Mescidi içinde yer alan kabirler ile Efor´un önündeki camlı fanus içinde nemlendirilerek çürümeye mahkum edilmiş sanduka bu mezarlıktan günümüze yadigardır.

Merhum Konyalı´nın verdiği bilgilere göre bu mezarlıktaki en eski mezar taşı 698/1299 tarihli imiş. 1944 yılında devrin belediye başkanı Ali Gürün tarafından arazisinden istifade edilmek için mezarlık ortadan kaldırılmış. Toplanan kemikler ise Ervah Mezarlığı´nın Kanlı Pelit istikametindeki girişin hemen batısındaki Hacılar Hanı´nın alt katına rastgele istiflenmiştir. Merak edenler bu han kalıntısını yerinde ziyaret ederlerse oradaki yüzlerce kemiği görür.´´diyor.

Bu kaldırımı hergün kullanan vatandaşlar bu saygısızlığa bir an önce son verilmesini istediler.

İslam dini, inancı ve milliyeti ne olursa olsun, diri ya da ölü, insanın veya ona ait en küçük organın ya da parçanın hiçbir şekilde ticari meta olarak kullanılmasına müsaade etmez.´ Öldüğü zaman da insana karşı aynı hürmeti ve saygınlığı korur. Zira o diri iken de ölü iken de saygın bir varlıktır.
 

 



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri