Mahalleyi fareler bastı

Mahalleyi fareler bastı

Aksaray Sofular mahallesini istila eden lağım fareleri vatandaşları tedirgin ediyor

Uluırmak deresinin geçtiği mahallelerden birisi olan Sofular mahallesindeki evler, akşam saatlerinde onlarca farenin istilası altında kalıyor. Kendi imkanlarıyla fare istilasını bertaraf etmeye çalışan mahalle sakinleri, gün geçtikçe farelerin sayısının artması karşısında yetkililerden yardım bekliyor.

Her gün onlarca fare ile  mücadele eden mahalleliler, korku dolu günler yaşamaya başladı. Evlerin içinde ve bahçelerde  adeta cirit atan kedi büyüklüğündeki fareler, mahalle sakinlerine korkulu günler yaşatıyor  Dereden çıktıkları düşünülen lağım fareleri binaların bodrum katlarına, oradan da bütün binaya yayılan fareler sokak hayvanlarına da saldırmaya başladı.Çaresizce farelerin mahallelerini  terk etmelerini bekleyen mahalle sakinleri yetkililerden yardım bekliyor.

Mahalle sakini Ayşe Alp yaptığı açıklamada"Fareler mahallemizi istila etmiş durumda,kedi büyüklüğündeki lağım fareleri sokak hayvanlarına özellikle kedilere saldırarak onlara zarar veriyor.Acil olarak yetkililerden yardım bekliyoruz"dedi.



Anahtar Kelimeler: Mahalleyi fareler bastı
Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri