MEGİP kapsamında 62 kişilik istihdam

MEGİP kapsamında 62 kişilik istihdam

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

MEGİP KAPSAMINDA 62 KİŞİLİK İSTİHDAM

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hazırlanan 100 günlük icraat programı kapsamında istihdamın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Tekstil sektöründe ve Çağrı merkezinde MEGİP istihdam garantili kurslar kapsamında 62 kişi istihdam edildi. Protokol kapsamında işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü talepleri karşılanması hedeflenmektedir. MEGİP projesi ile özel sektör işverenleri ile sigortalı sayısının yarısı kadar işgücü yetiştirmeye yönelik %50 istihdam garantili kurslar açılmaktadır.

 

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİMDE MEGİP BAŞLATTI

Aksaray Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitimi bir arada verildiği yeni sistemi hayata geçirdi. Mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını kombine eden yeni bir sistem hayata geçiyor. Mesleki eğitim ve beceri geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamındaki uygulama iki yıl sürecek olup TOBB -İŞKUR arasında imzalanan protokol çerçevesinde işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacı talebi Aksaray´da İŞKUR Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası tarafından toplanarak değerlendirilecektir. Ilk etapta Aksaray OSB de faaliyet gösteren ATUĞBA ve AKÜBRA Tekstil ile dokuma Konfeksiyon ve makina elemanı Harun çağrı merkezi ile çağrı merkezi elemanı olmak üzere toplamda 62 kişilik MEGİP Protokolü imzalandı.

 

MEGİP İLE HEM MESLEK HEM GÜNLÜK 61.65 TL HARÇLIK

Kursiyerlere eğitim süresi boyunca günlük 61,65 TL ücret ödenecek olup ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Kurslar 160 fiilli günü geçmeyecek şekilde en fazla 8 ay süreyle düzenlenecektir.

Hedefimiz işverenlerimizin nitelikli işgücü ihtiyacının MEGİP kapsamında karşılanması Böylelikle kursiyerlerimize yeni bir meslek deneyimi kazandırmak ve ara eleman ihtiyacını bu sistem ile karşılamaktır. Bu proje iş arayanlar ve iş verenler açısından özel bir proje olup önce meslek sonra iş garantisi sunmaktadır.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri