MHP´ye yoğun aday ilgisi var

MHP´ye yoğun aday ilgisi var

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin yayınladığı 10.11.2018 tarihli genelge gereği, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği başvuruları 15 Kasım 2018 tarihi itibariyle başlamış olup başvurular 15 Aralık 2018 tarihi saat 17.00 da sona erecek.
 
Belediye Başkan Aday Adayları,Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına başvurarak aday adaylığı formu doldurup başvurularını yaparken,
 Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliği Aday Adayları başvurularını bağlı bulundukları İl ve İlçe Teşkilatlarına yapacaklar.
 
İl Belediye Başkan Adayı Genel Merkez tarafından belirlerken,İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları MHP il teşkilatı tarafından belirlenecek.Adayları teşkilatla istişare içinde belirleyecek parti, il ve ilçe yönetimlerinin teklif ettiği adayları genel merkez kriterlerine göre süzgeçten geçirecek.
 
MHP, aday adaylarını belirlerken "tanınırlık, dürüstlük, belediyecilik ve şehircilik hizmetinin bilinmesi, mazisinde partiyi mahcup edecek bir durumun bulunmaması" kriterlerine dikkat edecek.
 
15 Kasım´da başlayan Aksaray Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 6 kişi teşkilata sözlü olarak aday adaylığını iletirken,sosyal medya hesaplarından aday adayı olduklarının sinyalini verdiler.Bu isimler;
 
 
1-Rıfkı Karabatak
2-Sefer Alkan
3-Kerim Yıldırım
4-Fatih Kıyak
5-Fatih Önemli
6-Soner Yılmaz
 
Yeniden aday olmaları durumunda mevcut belediye başkanlarının vaatlerini ne ölçüde yerine getirdiklerine ilişkin dosyaları inceleyecek olan parti, yerel seçimde hem belediye başkanlığı hem de belediye meclis üyeliğinde kadın adaylar olmasına özen gösterecek.
 
MHP Aksaray İl teşkilatı 1 ilçe ve 3 Belde´nin Belediye Başkan adaylarını da belirledi.Bu isimler;
 
Ortaköy-Mahmut Ütük (Mevcut Belediye Başkanı)
Selime-Turgut Yayatan(Mevcut Belediye Başkanı)
Bağlıkaya-Dursun Eser
Topakkaya-Harun Oflaz
 
MHP, adaylara yönelik temayül ve merkez yoklamasının yanında kamuoyu yoklamaları da yaptıracak.
 
 
 
 


Anahtar Kelimeler: yoğun aday ilgisi
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri