Moloz Yığınları Şehrin Utanç Abidesi | aksaray haberleri

Moloz Yığınları Şehrin Utanç Abidesi | aksaray haberleri

Çevre Katillerine Kim Dur Diyecek!

Aksaray Belediyesi sınırları içerisinde, E-90 Karayolu altgeçidinden Tacin Mahallesine giden yol boyunca moloz yığınları birikmiş durumda.Molozların yol kenarına dökülmesi,çevre kirliliğiyle beraber çevre halkını rahatsız ediyor.

ÇEVRE DÜŞMANLARI GELECEK NESİLLER İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı devam eden Tacin Uluırmak Kent park rekreasyon alanı ve Yeni yapılan Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında bulunan moloz yığınları adeta şehrin utanç abidesi.İnşaat atıkları başta olmak üzere,evsel atıklarını doğanın en verimli bu alanlara boşaltıp giden çevre düşmanları bazı insanlar,gelecek nesiller için de tehdit oluşturuyor.

DENETLEME YAPILMIYOR

Tacin Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada´´bu alana gece gündüz moloz dökülüyor.Bizler mahalle sakini olarak şikayetlerimizi yapıyoruz ama bu zamana kadar bu alana denetleme yapılmadı.Zabıta ekipleri gündüz saatlerinde burada 2 saat denetleme yapsa,onlarca hafriyat kamyonuna ceza keserler.ama bu yaşanan kötü durum kimsenin umrunda değil,bu vurdumduymazlık bizleri çok üzüyor,bu şehir hepimizin´´dediler.

BELEDİYE UYARIYOR AMA UYAN DA YOK DENETLEYENDE...

Aksaray Belediyesi, inşaat atık ve molozların gelişi güzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma ile kentin çeşitli noktalarına kaçak yollarla dökülen, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan molozlar temizlenmeye başladı. Ayrıca Belediye tarafından kaçak yollarla dökülen molozların önüne geçebilmek için bir dizi tedbirler alındı. Belediyenin belirlediği alanlar dışında hafriyat döküldüğü tespit edilmesi halinde, döken kişilere cezai işlemin uygulanacağını belirtildi.

 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri