Ojeli,fönlü çevre temizlik görevlisi,ilçeye evi gibi bakıyor

Ojeli,fönlü çevre temizlik görevlisi,ilçeye evi gibi bakıyor

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Güzelyurt ilçesinde görev yapan bayan çevre ve park bahçe temizlik işçisi 17 kadın, Güzelyurt ilçesini daha temiz, daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için gün boyu temizlik yapıyor.

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak üzere Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında görev yapan 17´si bayan,13´ü erkek 30 kişilik ekip,ilçeye adeta evleri gibi bakıyorlar.

Aksaray´ın önemli tarihi ve turistik ilçesi Güzelyurt,gün içerisinde yüzlerce yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yaparak,turistlerin ilçede güzel bir gün geçirmeleri için her imkanını kullanıyor.Yerli ve yabancı turistlerin görmeden geçmedikleri bu şirin ilçede,Belediye öncülüğünde çevre  ve park bahçe temizliği ön planda tutuluyor.

TYP bünyesinde çevre,park bahçe ve yeşil alanların düzenlenmesinde görevli bayanlar çevre bakımının yanı sıra kişisel bakımlarınada çok dikkat ediyorlar.Ellerindeki malzemelerini gün boyu ellerinden düşürmeyen kadınlar, kişisel bakımlarını eksik etmiyor. Temizlik görevlisi kadınlar, elleri kremli, tırnaklarını ojeli, saçları fönlü mesaiye başlıyor. 

ÖNCE ÇEKİNDİK AMA...

İlçede TYP bünyesinde çalışan iki çocuk annesi, ortaokul  mezunu 32 yaşındaki Yeter Altındal işindeki disiplin ve çalışkanlığı ile  ilçenin adeta göz bebeği.Kişisel bakımına önem veren Yeter Altındal´ı ilk anda gören yabancılar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.Bir süre Altındal´ın çalışmalarını izleyen yabancılar onu takdir etmeden oradan ayrılmıyorlar.Altındal bir çok erkeğin kullanmaya dahi  cesaret edemediği,çim biçmede kullanılan motorlu tırpan´ı ustaca kullanarak izleyenleri  kendisine hayran bırakıyor.

Yeter Altındal,"4 yıl önce bu temizlik işine başlarken tereddütler yaşadığını, ilk zamanlarda eşinin destek vermediğini, daha sonra en büyük destekçisinin eşi olduğunu anlattı. Essa(9) ve Badel(12) isminde İki çocuğunun eğitimine destek için bu işi yaptığını dile getiren Altındal ?Ben bir kadınım, iki çocuk sahibi bir anneyim diyen Altındal,"Sokaklarda, toz toprak içinde çalışmak zorunda kalmamıza rağmen kişisel bakımlarımıza özen göstermeyi ihmal etmiyoruz.Bir kadın olarak,kadın temizlik işçilerinin hem estetik hem de cinsiyet eşitliği bakımından ilçemize özel bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.Gün içerisinde İlçemize ziyarete gelen yüzlerce yerli ve yabancı turist  bizlere destek veriyor ve hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.Kişisel bakımlarımıza önem verdiğimiz için de bizleri ayrıca tebrik ediyorlar."ifadelerini kullandı.

ÇALIŞAN KADINLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Güzelyurt ilçe sakinleri ve esnaflarıda çalışan bayanlara tam destek veriyor.İlçe sakinleri,"Kaldırımda süpürgenin girmediği bir yere eğilip, çöpü, evindeki hassasiyetiyle alan kadınları, kızlarımızı görünce çok mutlu oluyoruz.İşlerini severek yapıyorlar,çalışan kadınlarımızın yanındayız,"ifadelerini kullandılar.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri