Okul çevresi güvenlik tedbirleri aralıksız alınıyor

Okul çevresi güvenlik tedbirleri aralıksız alınıyor

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2018-2019 yılı Güvenli Eğitim - Güvenli Okul Projesi Kapsamında, Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli, huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim geçirebilmeleri için denetimlerini sürdürmekte...

Konuya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2018-2019 yılı Güvenli Eğitim - Güvenli Okul Projesi Kapsamında,Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli, huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim geçirebilmeleri için denetimlerini sürdürmektedir. Ayrıca  proje kapsamında  il  merkezi ve ilçelerimizde risk derecelerine göre  okulda sabit görev yapan 30 Okul Kolluk Görevlisi , okul idaresi ile sürekli irtibat halinde bulunan emniyet ile arasında koordineyi sağlayan 117 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi olmak üzere toplam 147 personel görevlendirilmiştir.
            Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı koordinesinde yürütülen proje kapsamında, sorumluluk bölgemizde 147 özel güvenlik personeli istihdam edilmiş, işlemleri tamamlanarak göreve başlayan 127 özel güvenlik görevlisine, 08.11.2018 ile 09.11.2018 tarihleri arasında, Güvenli Okul Projesi Eğitimi semineri verilmiştir.
Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde eş zamanlı olarak yapılan ?Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması? ile ilimiz genelinde çocuk ve gençlerimizin mevcut huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik olarak,

  • İlimiz genelinde özellikle okula yakın bulunan 113 adet park ve 17 internet kafe günün çeşitli saatlerinde kontrol edilerek, okulda olması gereken öğrencilerin , okul idaresi ve ailelerine bilgi verilmek suretiyle derse katılımı sağlanmıştır.
  • Okul servis araçlarının denetimleri yapılmış, kusuru görülen servis araç ve sürücülerine 4.764 TL idari para cezası uygulanmıştır
  • Yapılan uygulamalarda okul çevresinde bulunan 11.783 şahsın GBT ? UYAP sorgusu yapılmış, değişik suçlardan  arandığı tespit edilen 8 şahıs adli makamlara sevk edilmiştir.
  • Sabit Okul Kolluk Görevlilerininyapmış olduğu denetimlerde,okul çevresinde tehlikeli şekilde motosiklet kullanan ve çevreye rahatsızlık veren 2 sürücüye 6.077 TL idari para cezası tatbik edilmiştir.

Çocuklarımızın suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, güvenli bir ortamda eğitim-öğretim hayatını sürdürmelerini sağlamak için ekiplerimiz tarafından uygulamalar kararlılık ve titizlikle devam edecektir." denildi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri