Okullara 20 bin güvenlik görevlisi alınacak

Okullara 20 bin güvenlik görevlisi alınacak

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak ortak çalışmayla, okulların ihtiyaçları doğrultusunda 20 bin güvenlik görevlisi istihdam edilecek. İbrahim Kalın´ın açıklamalarının ardından gündeme gelen konu, iş arayan kişiler arasında heyecan yarattı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, MEB´e bağlı okullarda görevlendirmek üzere 20 bin güvenlik görevlisi alınacağını söyledi. Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sonrasında konuşan Kalın,  20 bin güvenlik görevlisi alımı ile ilgili bir çalışma başlatıldığı bilgisini verdi. İşte, 20 bin güvenlik görevlisi alımı hakkında detaylar...

Okullara alınacak 20 bin güvenlik görevlisi konusunda İbrahim Kalın şunları söyledi:  "Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında 60 bin temizlik, 20 bin de sivil güvenlik görevlisinin görevlendirilmesiyle ilgili bir çalışma başlatıldı. Bunlar özellikle, okullarımızın temizliği konusunda önemli bir ihtiyaçtı aslında. Bu da tamamlanma aşamasına girmiş durumda."

20 bin güvenlik görevlisi alımı hakkında diğer detaylar henüz belli değil. Konu hakkında ilgili bakanlıklar ya da diğer kamu kurumlarından açıklama geldiği takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri