Önce Hastane Sağlıklı Olmalı!

Önce Hastane Sağlıklı Olmalı!

Erdoğan Kaya Kaleminden...

ERDOĞAN KAYA
                  Önce hastane sağlıklı olmalı
        Malumunuz Ak Parti ile beraber Türkiye sağlıkta çağ atladı. Ama maalesef sadece Aksaray´da çağ atlayamadık. Devasa bir hastane yaptık ama hala vatandaşın şikayetini bitiremedik. Öncelikle şunu söyleyim benim ne hastane yönetimi, ne de sağlık müdürlüğü ile en ufak bir problemim yok. Hastaneye de sadece ilaç yazdırmaya gidiyorum. O da aile hekiminin yazamadığı raporlu ilaçlarımı yazdırmaya giderim. Bunun dışında ham dolsun yeni hastane yapılandan bu güne muayene için gitmedim.
       Yani herkes rahat olsun hastanede ham dolsun bir işi olmadı da bunları yazıyor diyemez. Ya da hastanede veya bir sağlık kuruluşunda düşmanım falan da yok, aksine dostum daha çok diyebilirim. Ama konu vatandaşın şikayetleri ise bunları yazmak durumundayız.
        Hastanede geçtiğimiz aylarda doktor sıkıntısı ve başhekim ile bir anlaşmazlık vardı. Bende bu konuda bir yazı yazdım, başhekim alınsın diye yazmadım bu eksiklikler giderilsin diye yazdım. Netice itibarı ile başhekim alınmadan kendisi istifa etti.
       Her ne kadar vekaleten başhekimlik yürütülüyorsa da, henüz hastanede bir boşluk var. İki ay kadar oldu hala bir başhekim atanamadı. Kardeşim bu ne boşluk ve eksiklik? Vekaletler her zaman sorumsuzluk ve disiplinsizlik doğurur. Çünkü mevcut personel vekillerin pek emirlerini yerine getirmez işleri savsaklar, nasıl olsa gidecek diye düşünür.
         Bir otorite boşluğu oluşuyorsa buna müdahale edilmeli hala hastaneden şikayetler bitmiş değil. Kimi görsem şikayet ederek bir yaz diyor. Hizmet ile ilgili şikayetler devam ederken birde adli soruşturma hadisesi üzerine üstlük başladı.
       Adliyeye intikal etmiş bir olay üzerinde durmak istemiyorum. Metin Güzel´de iyi bir arkadaş, burada hesaplaşmaların olduğunu tahmin ediyorum. Normal hesaplaşmalar farklı şekillerde görüldüğü kanaatindeyim.
       Hastaneye acilen başhekim atanmalıdır, buradaki boşluk doldurulmalı. Eğer benim adam senin adam meselesinden dolayı doldurulamıyorsa konuya Sayın valimiz müdahale etmeli. Bir an evvel hastanedeki şikayetler bitmeli ve vatandaş rahat hizmet almalı.
       Hastanenin çevre düzenine dün baktım içler acısı. Hala bir otoparkı asfaltlanmamış toz toprak içerisinde. Çevre düzenlemesi ve yeşil alan diye bir şey yok. Orta refüj ve yeşil alan yerleri yapılmış toz toprak içerisinde.
        Koskoca hastane kendi çevresini sağlıklaştıramamış ki, vatandaşı nasıl sağlıklaştırsın. Bir yıla yaklaştı hala bir çevre düzenlemesi yapılamamış. Otopark bölgesi asfaltlanmadığı ve çevresi düzenlenmediği için vatandaş buraya giremiyor acilen bu bölge düzenlenmeli. 
       Sayın valimiz Ali Mantı ve belediye başkanı Evren Dinçer´den rica ediyorum hastanenin çevre düzenlemesine bir el atsınlar. Burada binlerce kişi günlük gelip gidiyor, hemde sağlıksız kişiler en azında çevreyi sağlıklaştırsınlar.
       Evren Dinçer bu bölgeyi asfaltlar, çevre  düzenlemesi yaparak yeşillendirirse büyük takdir alırlar. Bu şehir bizim, bu hastane bizim ve bu insanlarda bu şehrin insanı hiç değilse bu insanların sağlığı için buraya el atalım.
        Hastaneye de acilen başhekim atanmalı ve kurum disipline edilerek şikayetler sona erdirilmeli. Yoksa bu şikayetler bitmez, devasa bir bina eski hastaneyi aratacak durumdadır. Bu konuya kim el atacaksa atsın, bir an evvel güzel şeyler görelim.


Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri