Örnek Okula Ziyaret

Örnek Okula Ziyaret

aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Vali Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Ortaköy İlçesine bağlı Ozancık Köyünü ziyaret etti. Köyün ilkokulu ve ortaokulunun da incelemelerde bulunan Pekmez; idareci, öğretmen ve veli işbirliğinin en güzel çalışmalarının gerçekleştirildiği okulun Aksaray´da bir örneğini daha görmediğini söyledi.
Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ´ın eşi Reyhan Karabağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile Ozancık Köyü İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.
Okul Müdürü Mehmet Ali Altınok, öğretmenler ve Köy Muhtarı Bayram Köse ile görüşen Pekmez; idareci, öğretmen ve velilerin işbirliğinde okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Okulun özel bir okulda dahi bulunmayan donanımları ve öğrenci odaklı düşünülerek geliştirilen imkânları ile bir örneğinin daha olmadığını belirten Yeşim Pekmez Hanımefendi; köy okulu olarak düşünüldüğünde derslikler, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan yenilikler ile çok önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
İlkokul ve ortaokulda incelemelerde bulunan Yeşim Pekmez Hanımefendi; idealist, mesleğini ve çocukları seven idareci ve öğretmenlerin; iyi bir insan, vatanına ve milletine yararlı işler yapma hedefinde,  toplum değerlerini öğrenen ve uygulayan bireyler yetiştirmek için gösterdikleri çabaları takdir ettiklerini söyledi.
Okulların sadece Türkçe, Matematik, Fen derslerinin öğretilmediği, eğitim ve öğretimin beraber en iyi şekilde uygulanan yerler olması gerektiğinin önemini belirten Yeşim Pekmez Hanımefendi; ?Ozancık Köyümüzde okul idaresi, öğretmen ve veli işbirliği ve gayreti ile çok güzel şeyler ortaya çıkarılmış. Çocukların eğitim başarısının geliştirilmesinin yanında; onlara birçok konuda farkındalık kazandıracak ve ileriki yaşamlarında burada temel olarak aldıkları ve öğrendikleri ile kendilerini en iyi şekilde yetiştirecekler.? dedi.
Gezdiği; derslikler, okul koridorları, öğrenci lavaboları, toplantı ve etkinlik salonlarının tasarım ve kullanım amaçları bakımından birçok özel okulda dahi düşünülüp uygulamasının yapılmadığını kaydeden Pekmez; Okul idareci ve öğretmenlerini tebrik etti.
Ziyaret ettiği sınıfta öğrencilerle bir süre görüşerek sohbet eden Pekmez; öğrencilere kitap hediye etti.


Anahtar Kelimeler: Örnek Okula Ziyaret
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri