Orta Anadolu Bölgesi Bitkisel Üretim Grup Toplantısı Gerçekleştirildi

Orta Anadolu Bölgesi Bitkisel Üretim Grup Toplantısı Gerçekleştirildi

Aksaray Valisi Ali Mantı’nın himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan Orta Anadolu Bölgesi Bitkisel Üretim Bölge Grup Toplantısı Konya, Karaman, Nevşehir ve Niğde illerinden gelen konusunda uzman kişilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

     Açılış konuşmasını yapan Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav gerçekleştirmiş olduğu sunumda Aksaray ilinin tarım ve hayvancılık konusunda öncü bir olduğunu, birçok üründe Türkiye’de ilk beşe girdiğini belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav Aksaray’ın tarım ve hayvancılıkta daha ileriye gitmesi için projeler gerçekleştirildiğini, üretimden tüketime kadar her aşamada çiftçinin yanında olunduğunu, Kurum ve STK bazında özverili çalışmalar yapıldığını, farklı alanlarda gerçekleştirilen projeler ile tarıma katma değer sağlandığını söyledi.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu’ndan Dr. Yusuf IŞIK tarafından Orta Anadolu Bölgesinde farklı fosfor değeri gösteren topraklarda buğdayın fosforlu gübre isteği konulu sunu anlatıldı. 

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr.Kazım Gür şeritvari toprak işleme tekniği ile üretim uygulamaları, Dr. Telat Yıldırım ise Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstiüsü tarafından geliştirilen çeşitlerin tanıtımı konulu sunu anlattılar.

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından yeni geliştirilen patates çeşitlerinin tanıtımı Ali Karataş tarafından gerek video gerek sunu şeklinde yapıldı.

 

Toplantıda konuşma yapan Vali Ali Mantı “Tarım bizim ülkemiz için stratejik bir sektör. Ülkemizde birçok aile tarım ile uğraşıyor. Tarımımızı geliştirmeliyiz. Hükümetimiz özellikle son zamanlarda çiftçilerimize önemli destekler veriyor. Tarlada çalışmak çok meşakkatli bir iş. Tarımda teknolojiyi takip etmeliyiz. ”dedi.

 

Yoğun katılımın olduğu Bitkisel Üretim Bölge Toplantısına Aksaray Valisi Ali Mantı, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Tanışır, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, STK başkan ve temsilcileri katıldı.



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri