OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Aksaray Valisi Ali Mantı: ? Aksaray´da yatırım ve istihdamın arttırılması için hep beraber gayret ediyoruz?

 

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Ali Mantı başkanlığında OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla OSB Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Aksaray OSB Müdürü Ayhan Ermiş´in OSB genel yatırım durumu hakkında sunumu ile başlayan toplantıda denetim kurulu raporları değerlendirildi. 

Toplantı gündeminde yer alan imar tadilatı revizyonu, 3. Genişleme Alanı altyapı ihalesi hakkediş kabul komisyonu kurulması, tahsislerde parsel yer seçimi ve belirleme komisyonu kurulması konularının görüşüldüğü toplantıda 3. Genişleme alanı ve mevcut alanların durumu sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.

-İhale ile satışı gerçekleştirilen 16 parselin tahsisi yapıldı yaklaşık 700 kişinin daha istihdamı sağlanacak

Müteşebbis Heyet Toplantısının ardından OSB Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 

Güncel verilere göre 1298 Hektar alana sahip Aksaray OSB´de 221 fabrikanın üretime geçtiği, 63 fabrikanın yatırımlarını tamamlayarak üretime geçme aşamasında olduğu yine 28 fabrikanın ise inşaat çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Aksaray OSB´de toplam istihdam sayısının 12.500´e ulaştığı belirtilirken 3. Genişleme alanında ihale usulü ile satışı yapılan 16 parselin tahsisi de yönetim kurulu kararı ile gerçekleştirildi. 

Yapılan tahsisle Aksaray OSB´de ilave 700 kişinin daha istihdamının öngörüldüğü belirtildi. 

Aksaray Valisi Ali Mantı Aksaray OSB´nin büyümeye devam ettiğini daha çok yatırım ve istihdam sağlamak için OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Yönetim Kurulu olarak hep beraber gayret gösterdiklerini belirtti. 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri