OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı

OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali Ali Mantı Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıya Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Heyet üyeleri Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Belediye Meclis Üyesi Yakup Kadri Perek, Yakup Ülger, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Ünver, Yatırımcı Üyeler Ramazan Okutan, Alparslan Bayraktar, Seyfettin Karagöz, Murat Ulu, Serdar Öngün, Tamer Yalvaç OSB Müdürü Ayhan Ermiş katıldı. 

Toplantıda OSB’nin son durumu hakkında Müteşebbis Heyet Üyelerine bilgi veren OSB Müdürü Ayhan Ermiş; mevcut ve tevsii 1, 2 ve 3 ile OSB Genel alanının 1.298 Hektar alana ulaştığını söyledi. 

565 sanayi parseli bulunan OSB’de 224 fabrikanın üretime geçtiğini, sanayi parseli tahsisi yapılan yatırımcı sayısının ise 392 olduğunu ifade eden Ermiş bölgede istihdamın 12.500 olarak gerçekleştiğini yapımı devam eden 26 fabrikanın tamamlanması ile bu sayının artacağını söyledi. 

Denetim Kurulu Raporunun görüşüldüğü toplantıda heyet üyelerinin görüşlerini alan Vali Ali Mantı, Aksaray OSB’ye daha çok yatırımcının gelmesi ve istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaları hep birlikte sürdürdüklerini belirtti.  Müteşebbis Heyet Toplanıtısı gündeminde yer alan Aksaray OSB 3. Genişleme alanındaki bulvar ve sokaklara şehit isimlerinin verilmesi konusunda ortak görüş belirtilerek, belirlenecek bulvar ve sokaklara Aksaraylı şehitlerin isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Yatırımcılardan gelen taleplerinde değerlendirildiği toplantıda 3. Genişleme alanından yer alan firmaların parsel tahsisi ödeme bedelinin süresi  24 aydan 36 aya çıkarılması alınan kararlar arasında yer aldı. 



Anahtar Kelimeler: Müteşebbis Heyet Toplantısı
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri