Parmaksız Ressam Mustafa Turgut 2. karma sergisini açtı

Parmaksız Ressam Mustafa Turgut 2. karma sergisini açtı

Parmaksız Ressam Mustafa Turgut 2. karma sergisini açtı

 

Aksaray Hacı Kerim Yardımlı İmam hatip okulunda resim öğretmenliği yapan Ressam Mustafa Turgut parmaklarında olan engellere rağmen yaptığı tabloları Efor iş merkezi etkinlik alanında görücüye çıkarttı ve sanat severlerle buluşturdu.

Sanatçının 2. karma sergisi açılışa Milli Eğitim Müdür yardımcısı Abdurrahim Omuk , Hacı Kerim Yardımlı İmamhatip ortaokulu Müdürü Turan , Yeşil Doğa Dernek Başkanı Abdulkadir Ay, öğretmen meslektaşları ve birçok sanatseverler katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahim Omuk '' Okullarımızda gerçek sanatçılarla eğitim vermek yeni yetenekleri ortaya çıkaracaktır bu vesileyle ortopedik engeline rağmen tuale duygularını aktaran değerli öğretmenimiz Ressam Mustafa Turgut'a başarılar diliyor serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi Resim sergisinde en çok ilgi gören ise sanatçının her fırça darbesinde desteğini esirgemeyen eşi Tuğba Turgut ilham verircesine piyano çalarak ortama renk kattı.

Eşinin daima destekçisi olduğunu beyan eden bayan Turgut '' kendisinin de Müzik öğretmeni olduğunu ancak tayin beklediğini ifade ederek ''sanat bizim can simidimiz hayata tutunduğumuz yegane sevgimizdir '' dedi.

AİLE VE ÇEVRE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Evinin bir köşesini atölyeye çeviren Engellilerin hayata tutunması için aile ve çevre desteğinin çok önemli olduğuna işaret eden Ressam Mustafa Turgut, şöyle konuştu: ''Bu arada, gönüllü olarak başladığım resim öğretmenliği de beni hayata bağlıyor. Öğrencilerin beni meraklı bakışlarla resim yaparken izlemesi, resim konusunda soru sormaları beni çok heyecanlandırıyor.'' diyerek sözlerine şöyle devam etti ''Ben, eğer bugün hayatta ve başarılıysam, bunu önce aileme daha sonra da yakın çevreme borçluyum. Çünkü, yaşadığım tüm zorlukları aşma konusunda hem ailemden hem de çevremden büyük destek gördüm'' dedi

RESİM YAPMAYA ENGEL YOK

 

Engelli bir ressamın da sergi açabileceğini gösterebilmek açısından bunu çok önemsiyorum. diyen sanatçı '' Eğer, engellilere gereken destek sağlanırsa hepsi başarılı olur, kendi hayatlarını kazanabilirler.” Özürlü olmak sanat'a engel değildir. '' dedi Ressam Turgut '' Azimli olan mutlaka başarılı olur. Ben bunun örneğiyim Eşimin piyano ile verdiği ilham desteğiyle parmaklarımdaki ortopedik engelime rağmen hiç yılmadım hayata tutundum şu anda 2. sini açtığım karma sergimi sanatseverlerle buluşturdum mutlu oldum, çok olumlu tepkiler aldım resim benim için vazgeçilmez oldu her fırça darbesinde ailemin desteğini hissediyorum tüm gayem yeni ressamlar yetiştirebilmek gençlere bu sevgiyi aşılayabilmektir'' dedi



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri