Sağlık Bakanlığı, Aksaray'da 261 sürekli işçi alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı, Aksaray

Sağlık Bakanlığı, Aksaray'da 261 sürekli işçi alımı yapacak

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığımıza 30 bini sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere toplam 40 bin pozisyon/kadro ihdası yapılmış ve ilk etapta bu sayının 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı gerçekleştirilmişti.

Geriye kalan 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için Cumhurbaşkanlığınca açıktan atama izni verildi.

Bu çerçevede, Sağlık  Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlıyor. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi.

5 bin 175’i Hemşire, 800’ü Ebe ve 3 bin 293’ü Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacaktır.

Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini *15 Mart 2022 tarihinden itibaren* yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI YAPILACAK...
Ayrıca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak. Başvurular 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)  esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir. 

AKSARAY İLİ İÇİN 261 SÜREKLİ İŞÇİ ALIM GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

Temizlik Görevlisi 136 kişi

Güvenlik Görevlisi 38 kişi

Klinik Destek Elemani 41 kişi

Şoför 4 kişi

Elektrikçi (Genel) 12 kişi

İnşaat Boyacısı 4 kişi

Marangoz 2 kişi

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı 11 kişi

Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemaniı 9 kişi

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı 4 kişi Olmak üzere toplam 261 kişi alınacaktır.

Alımlar için 18-40 yaş arası kişiler başvuru yapabilecektir. Öğrenim düzeyi şartı her meslek için farklılık gösterebilmektedir.

Başvurlar; E-Devlet, www.iskur.gov.tr veya ALO 170 iletişim merkezi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru sonucunda işe alınacak kişiler Sağlık Bakanlığı ilgili birimlerince gerçekleştirilecek noter kurası sonucu belirlenecektir.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri