Sağlık Ekiplerinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Sağlık Ekiplerinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri gerçeğini aratmayan tatbikatta zamanla yarıştı.

Hakemli eğitim tatbikatında hazırlanan senaryoya göre ölü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirilen trafik kazasına ekiplerin sevki, olay yerine ulaşan ekiplerin yaralılara müdahalesi ve sağlık kuruluşlarına sevkleri canlandırıldı. 

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin de katıldığı tatbikatta ekiplerin hızı, yaralılara uyguladıkları müdahaleleri değerlendirildi. Kazada yaralanmalar ve acil müdahale uygulanması gereken yaralı vatandaşların gerçeği aratmayan davranışları ve sağlık ekiplerinin koordinasyon içerisinde müdahaleleri ilgiyle izlendi. 

Eğitim tatbikatını izleyen Vali Ali Mantı gerçekleştirilen tatbikatı oldukça başarılı bulduğunu belirterek olmasını asla istemediklerini ancak olası acil bir durumda karmaşaya meydan vermeden müdahalenin önemini ortaya koyması bakımından bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ ve Acil sağlık Hizmetleri birim sorumlusu Can Cansızlar’dan bilgi alan Vali Ali Mantı gerçeğini aratmayan bir tatbikat yapıldığını belirterek yaptığı açıklamasında: 

“Tüm ekiplerimiz, ambulanslarımız uygulanan senaryoya göre olaya zamanında müdahale etti. Ekiplerimiz olaya anında gerçeğe yakın birebir müdahaleler yaptı. Yapılması gereken ayırma işlemlerini gerekli zamanlarda yaparak başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. Amacımız böyle geniş çaplı bir kaza olduğu zaman bu kazayı en seri ve hızlı şekilde tüm ekiplerimiz zamanında geliyor mu? Müdahaleleri etkin şeklide tatbik ederek ileride bir kaza olduğu zaman bunları doğru ve hızlı şekilde uygulayabiliyor mu bunları burada yapılan tatbikatta ekiplerimizin en etkin şeklide yaptığını gördük, izledik” dedi. 

11 Ambulans 3 özel hastane ambulansı 2 UMKE timinin yer aldığı tatbikata; 112 Acil Sağlık Hizmeti Ve UMKE’den 45 personel, özel hastanelerden 9, ve 30 acil yardım öğrencisi toplam 84 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.  Vali Ali Mantı tatbikat sonunda ekipleri gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri