Şehit Aileleri ve 15 Temmuz Gazisine Devlet Övünç Madalyası Verildi

Şehit Aileleri ve 15 Temmuz Gazisine Devlet Övünç Madalyası Verildi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Vatanı uğruna canlarını feda etmiş Şehitlerimizin Aileleri ve 15 Temmuz Gazisine Devlet Övünç Madalyası Beratı verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajı okundu.
Törende konuşan Ak Parti Gurup Başkan Vekili İlknur İnceöz; ?Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz 40 yıldır bu Ülke hain terör örgütleri ile mücadele ediyor. Bu süreçte şehitler verdik gazilerimiz oldu fakat asla yılmadık aksine daha da birleştik kenetlendik ve güçlendik. Vatanı uğrunda canlarını veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum? dedi.
Vali Aykut Pekmez programda yapmış olduğu konuşmada; ?Bu gün şanlı tarihimize adını altın harflerle yazdıran şehitlerimizin ailelerine ve gazimize Devlet Övünç Madalyalarını taktim edeceğiz. Elbette aziz Vatan toprağımızda Türk Bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz zaten en büyük gurur ve onura övünce sahip, ancak bu gün Sayın Cumhurbaşkanımız adına size taktim edeceğimiz Devlet Övünç Madalyası, Türk Milletinin size karşı borcunun sembolik bir karşılığı ve sizlerin çocuklarınıza gururla bırakacağınız bir miras. Sizlerin huzurunuzda bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum? dedi.
Konuşmaların ardından Şehit İsmail Yüksel adına Şehidimizin Babası Ramazan Yüksel ve Annesi Bahriye Yüksel, Şehit Yunus Emre Akbaş adına Şehidimizin Babası Mustafa Akbaş ve Annesi Hatice Akbaş, Şehit Kadir Aydın adına Şehidimizin Babası Hüseyin Aydın ve Annesi Meryem Aydın, Şehit Salih Aksu adına Şehidimizin Kardeşi Seyyid Aksu ve Seyyid beyin eşi Sevilay Aksu, Şehit Oğuz İlker Tosun adına Şehidimizin Babası Orhan Tosun ve Annesi Hatice Tosun ve 15 Temmuz Gazisi Veyis Gümüşsoy protokolün elinden Devlet Övünç Madalyası Beratlarını aldılar.
Programa Vali Aykut Pekmez´in yanı sıra Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Millet Vekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Aksaray üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, İlçe Kaymakamları, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Müdürleri, STK Temsilcileri, Gaziler ve Şehit Aileleri katıldı


Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri