Şehit aileleri ve gazilere ziyaret

Şehit aileleri ve gazilere ziyaret

Şehit aileleri ve gazilere ziyaret

Aksaray Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ve gazi ziyaretlerine devam ediyor. Eskil İlçesine bağlı köy ve yaylalarında yaşayan şehit aileleri ve gazileri evlerinde ziyaret eden Pekmez; Şehitliğin yüceliğini, gaziliğin onur ve şerefini yaşayan şehit yakınları ve gazilere her zaman borçlu olduklarını söyledi.

Pekmez beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın´ın eşi Zelihan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül´ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ´ın eşi Rehyan Karabağ ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte Eskil İlçesini ziyaret ettiler.

Yeşim Pekmez Hanımefendi 1997 vatani görevini yaptığı Bingöl´de bölücü örgüt mensuplarınca pusuya düşürülerek girdiği silahlı çatışmada yaralanarak gazi olan Himmet Enli Eskil Oklava Yaylasında; 1994 yılında Şemdinli´de yaralanarak gazi olan Mustafa Filikçi´yi Eskil Filikçi Yaylasında evlerinde ziyaret etti. Gaziler ve aileleri ile bir süre sohbet ederek hasbial eden Pekmez; devletin sağladığı kolaylıkla kutsal topraklara giden gazilere yaptıkları ibadetlerin kabul olması dileğinde bulundu.

Pekmez ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirten gaziler ve yakınları; gazi olarak tek beklentilerinin hatırlanmak olduğunu ifade ederek ziyaretleri nedeniyle Yeşim Pekmez´e teşekkür ettiler.

Şehitliğin inancımızdaki yeri ve yüceliğinin çok büyük olduğunu ifade eden Yeşim Pekmez Hanımefendi gaziliğin de kutsal değerlerin korunması için verilen mücadelenin şerefi ve onuru olduğunu bildirdi.

Pekmez: ?Devlet ve millet olarak şehitlerin emaneti aileleri ve gazilerin her zaman yanında olacağımızı söylüyoruz. Bir daha belirtiyoruz. Bizler sizlere her zaman borçluyuz. Bu nedenle sizleri ziyaret ediyoruz. Varsa sorunlarınızı çözmek eksiklikleri gidermek için her zaman hazırız.? dedi.

Şehit ailenin misafiri oldular

Yeşim Pekmez Hanımefendi ve beraberindeki heyet Eskil İlçesi ziyaretinde; Şehit Veli Batur´un ailesinin daveti üzerine Şehit yakınlarının misafiri oldular. Yeşim Pekmez Hanımefendi beraberinde Zelihan Akın, Semiha Sarıgül ve Reyhan Karabağ ile şehit ailesi ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet ettiler. Şehit Veli Batur´a Allah´tan rahmet dileyen heyet şehit ailelerinin her zaman yanında olacaklarını belirterek şehit ailelerinin her zaman kendilerine ulaşabileceklerini belirttile



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri