Şehitler Anısına Hasandağ Tırmanışı | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Şehitler Anısına Hasandağ Tırmanışı | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Mavi Marmara gemisi şehidi Cevdet Kılıçlar anısına Hasandağ tırmanışı yapıldı

En zor şartlarda acil yardım, arama, kurtarma hizmetini başarılı biçimde yerine getirme yolunda eğitim amaçlı ilimizi teşrif eden 19 kişilik heyet, tırmanış öncesi toplantısını gerçekleştirdi.


Aksaray İHH  en kısa zamanda profesyonel ekibi kurup il içi ve il dışında her türlü vakaya ehil kimlikle müdahale etmeyi amaçlıyor.
Bu bağlamda AFAD ile imzalanan protokol kapsamında tüm eğitimlerden geçip, gönüllü insan gücü ile sahada yer alma planlanıyor.

 (İHH) İnsani Yardım Vakfı  organizasyonuyla bir araya gelen 19 dağcı, Gazze´ye yardım için yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan Cevdet Kılıçlar anısına bugün Aksaray Hasandağı´na zirve tırmanışı yaptı.

 

Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen 19 dağcı´nın iştirakıyla gerçekleşen zirve tırmanışında  Hasandağı eteklerindeki karbeyaz otel´de kamp kuran ekip, daha sonra 3 bin 268 metre yüksekliğindeki Hasan dağın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

İHH Acil Yardım Eğitim Koordinatörü Erdal Altıntaş, yaptığı açıklamada, İHH Acil Yardım ekiplerini her türlü şart ve zorluklarda kurtarma ve arama yapabilecek seviyeye getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bugünkü yaptığımız  tırmanışı da  arama ve  kurtarma eğitim projesi kapsamında yaptıklarını söyledi.

/resimler/2018-1/28/1922410695834.jpg



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri